kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ufuk Büyükçelebi'yi serbest bırakıldıktan sonra yakınları karşıladı.

'Genelkurmay ve albayın anlamı nedir' diye soruldu

Abdurrahman ŞİMŞEK -Veli SARIBOĞA / SABAH
Gazeteci Büyükçelebi'ye Hurşit Tolon ile görüşmesi soruldu. Büyükçelebi, kastının şu andaki Genelkurmay'la görüşmek için aracı olmasını istemek olduğunu ifade etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Genelkurmay ve albayın anlamı nedir' diye soruldu
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ufuk Büyükçelebi, Murat Avar, Hamza Demir ve Siyami Yalçın'a savcılıktaki sorgularında, dinlenen telefon görüşmelerinde kullandıkları ifadelerde geçen "Genelkurmay", "Albay" gibi kelimelerin ne anlama geldiği soruldu. Büyükçelebi Genelkurmay Başkanlığı'nı kastettiğini belirtirken, bazı devlet yetkililerine karşı neden küfürlü konuştuğunu ise "çocukluktan kalma bir alışkanlık" olarak açıkladı.

KÜFÜR ALIŞKANLIK
Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'ye, kaydedilen telefon konuşmalarında emekli orgeneral Hurşit Tolon ile görüşürken "Genelkurmay ile görüşmek istediği" şeklinde kullandığı ibarenin ne anlama geldiği soruldu. Büyükçelebi'nin avukatı Deniz Ketenci, müvekkilinin Tolon ile yaptığı görüşmede kullandığı ifadenin şu andaki Genelkurmay ile görüşmek için söylendiğini ifade etti. Büyükçelebi ise konuşmalarında geçen "Teşkilat" ifadesiyle de Tercüman Gazetesi'nin kendisinden önceki ekibini kastettiğini belirtti. Büyükçelebi, telefon görüşmelerinde devlet yetkililerine hitaben küfürlü konuşmalar yapmasının ise çocukluktan kalma bir alışkanlıktan kaynaklandığını ifade etti.

ALBAYI HATIRLAMADI
Ankara'da çiftçilikle geçindiğini belirten Hamza Demir ise, kendisine gösterilen telefon konuşmalarını ısrarla hatırlamadığını söyledi. TRT muhabiri Murat Avar ise şüphelilerinden Kemal Aydın ile muhabir olması nedeniyle profesör Ercüment Ovalı ile de kanser babasının hastalığı dolayısıyla tanıştığını kaydetti. Öte yandan 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi şüphelilerin dava açılıncaya kadar yurtdışına çıkmamasını da kararlaştırdı.