kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekonda iki tahliye daha

Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilenlerden Osman Gürbüz tutuklanırken, emekli Tümamiral İlker Güven ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten savcılarca ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevkedilen kişilerden Osman Gürbüz tutuklandı.

Emekli Tümamiral İlker Güven ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevkedilenlerden Kemal Aydın ve Durmuş Ali Özoğlu tutuklanırken, Neriman Aydın serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdikten sonra mahkemeye sevkedilen Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın'ın sorguları tamamlandı.

Bu kişilerden Kemal Aydın ile Durmuş Ali Özoğlu tutuklanırken, Neriman Aydın serbest bırakıldı.

Neriman Aydın ile mahkeme tarafından serbest bırakılan emekli Tümamiral İlker Güven ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Mustafa Balbay, "Gazeteci kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle çıkıyorum. Sadece terör yaralısıyım" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Balbay, Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sarı basın kartını çıkartarak konuşan Balbay, "Sadece kendim için söyleyebilirim, içeriye bu kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle çıkıyorum" dedi. Eşini, çocuklarını, okurlarını çok özlediğini söyleyen Balbay, en büyük hasretin "özlem" olduğunu ifade etti.

Balbay, canın sıkkın olmadığını kaydederek "içerde" 400 sayfa kitap okuduğunu anlattı. Balbay, "Olayla ilgili, ayrıntılı açıklama yapıp yanlış yönlendirmek istemiyorum. Yargı makamının önüne gelen her şeyi ayrıntılı incelemek zorunda olduğunu gördüm. Yargı inceliyor, ayrıntılı olarak bakıyor ve irdeliyor. Bu konuyla ilgili gazete ve televizyonlarda ikiye bölünmüşlük var. Ben sonuç olarak hukukun üstünlüğünü ortak paydamız olarak düşünüyorum" dedi. Balbay, gazetecinin haberin konusu olmaması gerektiğini ifade ederken. "Ama hayat bana son yıllarda çok iyi davranmadı" dedi.

"GAZETECİ KİMLİĞİMLE GİRDİM GAZETECİ KİMLİĞİMLE ÇIKTIM"

Balbay, kendisini mutlu hissettiğini anlatırken şöyle konuştu: "Ama terör yaralısıyım. Ben Uğur Mumcu'nun yerinde yazıyorum. Ahmet Taner Kışlalı ile çalıştım. Onlardan çok şey öğrendim. Nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne "hayır' demeyi öğrendim. Fakat terör zanlısı olarak gözaltına alındım. Terör beni yaraladı. Ruh halimi sorarsanız kendimi terör yaralısı olarak hissediyorum. Sorulan sorular mesleğimle ilgili faaliyetlerimle ilgiliydi. Zaten başka bir şey yoktu, olamazdı. Gazeteci kimliğimle girdim gazeteci kimliğimle çıkıyorum. Bu ülke bizim. Başka hiçbir yerde yaşamayı düşünmeyen bir gazeteciyim. Ülke dışında yaşamak istemiyorum."

AJANSLAR