kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeme-içmeye ilişkin ipuçları

* Az beslenmek çözümdür
Şişmanlığa neden olacak gizli bir metabolik hastalık varsa, istediğiniz kadar az yiyin, kalıcı kilo veremezsiniz.

* Kahvaltı güçlü olmalı
Güne kahvaltı ile başlayın ancak kendinizi aç hissetmiyorsanız bir meyveli yoğurt yemenin de kahvaltı sayılacağını unutmayın.

* Düzenli ve sık yenmeli
Yemeği saate değil, vücudunuzdan gelen sinyallere göre yiyin. Acıkıyorsanız mutlaka bir şeyler yiyin. İlla donanımlı bir öğün olmasına gerek yok. Bir bardak ayran içebilir ya da bir meyve, bir avuç leblebi veya yarım paket diyet bisküvi de yiyebilirsiniz.

* Önce çorba içilmelidir
Yemeğe çorba ile değil salata, yoğurt ve su ile başlayın. Salata ve yoğurt bittikten sonra çorbanızı için. Çorbanız bittikten sonra ana yemeğe geçin. Ana yemeğiniz bittikten sonra kendinizi doymamış hissediyorsanız, bir bardak su için ve bir meyve yiyin.

* Yemek öfke terapisidir
Öfkelendiğinizde acısını buzdolabından çıkarmayın. Hemen kendinizi dışarıya atın ve küçük bir şey satın alın. Kendinizi daha değerli hissedersiniz.

* Bitkisel ürünler güvenli
Her bitkisel ürün yararlı değildir. Vücudunuzun hangi takviyeye ihtiyacı olduğunu bilmeden alınan ürünler ve Sağlık Bakanlığı'nın denetiminden geçmeyenler, doğal olsalar da size büyük zarar verebilir.

* Meyve en son yenir
Eğer doymuyorsanız ikinci tabağı yemek yerine, bir tane meyve yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. Doymuyorsanız ikinci tabak yerine bir-iki meyve yiyin.

* Kan şekeri için tatlı
Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa tatlı yerine peynir-ekmek yemek çok daha iyidir. Sadece insülin kullanan şeker hastaları tatlı yiyebilir.