kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bebeğinize bulutlu havada bile koruyucu krem sürün!

04.07.2008
Bebeğiniz çok yaramazsa ve yerinde durmuyorsa onu güneşten korumak için bazı önlemler almalısınız. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Uzunoğlu bu önlemlerin ne olduğunu açıkladı:

Saatleri iyi seçin
Bebeğinizi sabah saat 10.00-10.30'dan öğlen saat 16.00'ya kadar güneşten koruyun. Bu saatler arasında güneş altında kalacaksa ya da bahçede oyun oynayacaksa, ona mutlaka güneş kremi sürün. Unutmayın ki; güneş yanıklarının çoğu plajda değil günlük oyunlar sırasında oluşuyor. Hava bulutluyken bile, ona mutlaka koruyucu sürün.

Şemsiyenizi açın
Güneşten korunmanın en iyi yolu örtünmektir. Elinizi çocuğunuzun kıyafetinin altına soktuğunuzda, elinizi görmemelisiniz. Hava çok sıcak değilse, çocuğunuza uzun kollu ve uzun paçalı kıyafetler giydirin ki güneş tenine doğrudan temas etmesin. Süt çocuklarının korumasında güneş şemsiyesi mutlaka kullanılmalıdır.

En az 15 faktör şart!
Güneş kreminde en önemli nokta, UV ışınlarından koruma derecesidir. Kremlerin güneşten koruma faktörünün derecesi, 6 aylıktan büyük çocuklar için 15 ve üzerinde olmalıdır. 6 aylıktan küçük çocuklara ise, koruyucu krem sürülmemelidir.

Yarım saat bekletin
Dışarı çıkılmadan en az 30 dakika önce güneş kremi sürülmelidir. Burun üstü, kulak kepçeleri, ense, omuz ve ayak gibi bölgeler unutulmamalıdır. İki saatte bir uygulama tekrarlanmalıdır.

Kaliteli gözlük alın
Uzun süre güneşte kalınca, gözlerde kornea hasarı hatta katarakt oluşabilir. Gözleri korumak şarttır. Renkli ve plastik camlı gözlükler sahte bir korunma yaratır. Yüzde 100 UV koruma ibaresi olan gözlükler kullanılmalıdır.