kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cep telefonlarının en 'cool'u: Anycool

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
Biz daha iPhone mu, Blackberry mi tartışaduralım... Televizyonlu, çift SIM kartlı cep telefonları, piyasanın altını üstüne getirmeye hazırlanıyor..
"iPhone, Blackberry falan yalan. Böyle bir acayip, televizyonlu cep telefonları var. Millet Doğubank'ta deli gibi onlardan alıyor." Bundan iki ay önce, bir tanıdığımın bu sözleri üzerine haberdar olmuştum Anycool'lardan. O zaman ismini, cismini bilmiyordum tabii. Derken 'Kate Moss partisi'nde nihayet kendisiyle tanışma fırsatını buldum. Hayli 'trendsetter' sayılabilecek bir arkadaşım, tüm o curcunanın içinde beni kenara çekip heyecanla anlatmaya başladı: "Bak, antenini şöyle çıkarıyorsun, her kanalı alıyor. Fotoğraf makinesi var, kamerası var. En güzeli, yedek pili var!" İnternette yaptığım araştırmalarda, hepsiburada.com, gittigidiyor.com gibi bazı sitelerde Anycool'un izine rastladım. Ama saygın teknoloji blog'ları bile henüz bu akımdan, veya cihazdan bile haberdar görünmüyordu. Bu acayip isimli cihazları yerinde incelemek farz olmuştu.

ÜÇ AYDIR PİYASADA
Doğubank'a gittiğimde, neredeyse her mağazanın vitrinini ağırlıklı olarak Anycool'ların süslediğini gördüm. Dükkân sahipleri en çok satan markanın bu olduğunu doğrulasalar da, daha fazla bilgi vermeye yanaşmadılar. Araştırmam sırasında neredeyse her dükkânda, Anycool satın alan birileriyle karşılaştığımı söyleyebilirim. Anycool yetkili bayisi ise, çılgınlığın boyutunun anlatılan kadar olduğunu ispatlıyordu. Anycool'u Türkiye'ye meğer Intel getiriyormuş. Firma yetkilileri Yasin Keskin ve Selim Şengöz, Çinli KDI firmasının geliştirdiği telefonların satış yetkisini, yaklaşık üç ay önce aldıklarını söylüyor. 'Çin malı' önyargısı yaşamadıklarını anlatan Keskin, "Artık teknoloji orada üretiliyor. Nokia'nın yüzde 80'i nerede imal ediliyor sanıyorsunuz?" diyor. 200 noktada bayii bulunan Anycool cep telefonlarının çok sayıda farklı modeli var. Fiyatları yaklaşık 400 YTL'den başlıyor. Tabii garantili olduklarını unutmamak lazım. Teknik servis hizmetleri de yaygın. Anycool'un Türkiye'de bu kadar çok satılmasının en önemli nedenini ise, çift SIM kart özelliği olarak yorumluyorlar: "Bir numarayla konuşurken diğeri meşgul çalmıyor. İki hattınız da sürekli aktif. Konuşmanıza ara verip diğer çağrıyı alabiliyorsunuz." Bir diğer yenilik ise, 20 kanal hafızalı TV yayını. Keskin, bu özelliğin yazlıkçıların çok hoşuna gittiğini söylüyor ve ekliyor: "Düşünsenize, deniz kenarında uzanırken cep telefonunuzdan istediğiniz kanalı izleyebiliyorsunuz." Bir pille, kesintisiz dört saat boyunca TV seyredilebiliyor. 'Screen shot' alma seçeneğiniz de cabası!
Haberin fotoğrafları