kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Batur Yurtsever (Evren Uysal cevaplıyor)

1- Çok güler yüzlüydü, doğruyu söylemek gerekirse herkesten daha güler yüzlüydü. Rahattı, çok fazla konuşmadık aslında ama hep gülüyordu. İlk olarak böyle bir intiba kaldı bende.
2- Yine güler yüzlü, yine çok aktif... Gerek müzik yaparken, gerekse müzik dışında enerjik, yerinde duramayan biri, açıkçası Batur hep böyle.
3- Bence güzel bir yerde duruyor, haliyle baktığımda sürekli kendisini geliştirmiş birini görüyorum. Enstrüman çalmak dışında da, bir müzik adamı olarak çok yetkin buluyorum.
4- Olabilir tabii, her müzisyen gibi belli bir tarzı, birini benimsemiş olabilir, bir müzisyeni kendisine ağabey olarak görmüş olabilir. Ama artık kendisi bir ağabey.
5- Marcus Miller'den, Herbie Hancock'dan etkilenir. Daha çok caz fusion gruplarını beğenir, big band'leri beğenir.
6- Uçuşan tarzlar.
7- Prince'in hem mutlu hem üzgün bir tarafı var. Batur, mutluyken de, mutsuzken de (çok mutsuz görmedim açıkçası) kesin Prince'den bir şeyler mırıldanır.
8- Foma var.
9- Herhalde çok iyi bir futbol yazarı olur ya da otomobil dergilerinde otomobillere kritik yapar. İkisinden birini yapabilir, ikisini aynı anda yapar hatta. Ben ona, ikisinin de bir arada olduğu bir TV programı yapmayı düşünüyorum.
10- Ona her şey ilham verebilir ama benim dışarıdan gözlemlediğim kadarıyla müziğin dışında futbol çok ilham verir. Arabalar çok ilham verir, şu an yeni sarmış olduğu hi-fi dünyası çok ilham verebilir. Bir kişiden ziyade, bu düşünceler ona çok ilham verebilir çünkü bir hi-fi sistemde müziği dinlediği zaman, daha fazla müzik yapmak isteyecektir.