kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Geziden Notlar

İLİŞKİLİ HABERLER
Geziden Notlar
* Sanatçılar Paris'te resim malzemelerinin satıldığı Marin'den boya, fırça, kâğıt aldı. Marin'in sahibi bu çalışmadan çok etkilendiği için bütün malzemeleri hiç para almadan hediye etti.

* Prof. Adem Genç daha gezi sırasında iki tablo yaptı. (Bütün sanatçılar eylül sonuna kadar üçer tane ya da üç metrekare eser yapacak.)

* Ressam Habip Aydoğdu elindeki karalama defterine sürekli eskizler çizdi.

* 1970-2000 yılları arasında dünyanın en ünlü entelektüel ve aydınlarının fotoğraflarını çeken Sophie Masseu da iki gün grupla birlikte dolaşıp, fotoğraflar çekti.

* Arles yakınlarındaki Nimes kentine de gidilerek Modern Sanatlar Müzesi gezildi. Orada da bir grup Türk sanatçısının da içinde olduğu sergi alanı görüldü.

* Van Gogh'un Arles'da, ünlü Gece Kahvesi adlı tablosunu yaptığı Van Gogh Cafe'nin önünde bir panel düzenlendi. Ressamlar, akademisyenler ve sanat tarihçileri bu panelde, Avrupa'nın sanat tarihini yargılayarak kendi sanat tarihimizi de ele aldılar.

* Abidin Dino'nun manevi kızı, Güzin Dino'nun yeğeni Gül Ar da projenin basın-halkla ilişkiler sorumluluğunu üstlendi.

* Her sanatçıyla özel ortamlarda birer saatlik röportajlar yapıldı. Örneğin Utku Varlık'la Van Gogh'un Arles'da, Sarı Ev'indeki yatak odasında, Ekrem Kahraman'la kargaları çizdiği tarlada, Onay Akbaş'la tahta köprüde, Habip Aydoğdu ile kulağını kestiği hastanede...