kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanatçılar hakkında...

21.06.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Sanatçılar hakkında...
* 1940 doğumlu olan Chuck Close, fotoğraf bazlı resimlerin önde gelen ustalarından biri. Close'un dünyanın önemli müzelerinde 150'nin üzerinde retrospektif resim sergisi oldu. 'Paintings' adını taşıyan en son sergisi, 2007 yılında Madrid'deki Arte Reina Sofia Müzesi'nde sergilendi. Sanatçının 1968-2006 yılları arasındaki eserlerinden oluşan sergi, Madrid'den sonra St.Petersburg'da, Hermitage Müzesi'nde sergileniyor.

* Jeff Koons'un eserleri New York MoMA, Whitney Amerikan Sanatı Müzesi, Guggenheim Müzesi, The National Gallery, Hirshhorn Müzesi, San Francisco MoMA, Tate Gallery ve Tokyo Metropolitan Müzelerinde sergilendi. Michael Jackson&Bubbles heykeliyle bilinen sanatçının son sergisi New York Metropolitan Müzesi'nde sergileniyor. 1955 doğumlu Jeff Koons, Versailles Sarayı'nda hayattayken sergi açan ilk sanatçı olarak tarihe geçmişti.

* Kariyerinde birçok önemli müze ve galeride kişisel sergiler düzenleyen Marilyn Minter, 1948 doğumlu. Son zamanlarda göz alıcı objeleri yakın çekimde yansıtan bir tarzda eserler yaratıyor. Minter'in en önemli özelliklerinden biri fotoğraflarında hiç rötuş kullanmadan çalışmaması.

* Cai Guo-Qiang'ın bilimsel ve politik bir tarzı yansıtan eserleri daima büyük ilgi gördü. Metropolitan, Mass MoCa, Tate Modern, MoMA gibi önemli müzelerde kişisel sergileri ile yer aldı. Ağustos ayında Pekin'de düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nın açılış ve kapanış gösterilerinde yer alacak görsel ve özel efektler Cai Guo-Qiang tarafından yönetilecek.

* Barbara Kruger 1970'in sonlarından beri metin ve görsel dizilimleri üzerinde yoğunlaştı. Siyah-beyaz fotoğraf üzerine kırmızı-beyaz çarpıcı sloganlar ile olan çalışmaları 20. yüzyıl sanatında ikon haline geldi.

* Pop-sürrealist bir sanatçı olan Kenny Scharf, 1980'lerde ünlendi. Heykel, resim, enstelasyon, tüketici ürünleri ve anime gibi çeşitli dallarda sanatını yansıtıyor.

* Glenn Ligon 1960 doğumlu. New Yorklu sanatçı, resim, neon heykeller ve fotoğraf sanatlarını içeren çalışmalarıyla birçok sergi açtı.

* Sarah Sze'nin kendine has heykel estetiğinde özel enstelasyonları bulunuyor. 2003 yılında MacArthur Derneği tarafından ödüle layık görülen sanatçı bugüne kadar birçok sergi düzenledi.