kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Vivienne Westwood

Erkeklere bir haller oluyor

Esra ÇORUH
Geçtiğimiz hafta Milano'da düzenlenen defilelerde modacılar sürpriz tasarımlarla görenleri hayrete düşürdü. Son noktayı koyan ve 'Erkeklere bir haller oluyor,' dedirten yeni sezon kıyafetlerini giymek isteyen erkeklerin cesaretine şapka çıkarmak gerek..
Öne çıkan trendler
Erkekler için düzenlenen moda defilelerinde sürprizlerle karşılaşmaya alıştık artık. Moda tasarımcılarının erkeklere tayt giydirmesini, şortları yeni takımlar olarak yorumlamasını, erkeklerin büyük, kadın çantalarını anımsatan çantalarla boy göstermesini garipsemiyoruz. Ama geçtiğimiz hafta Milano'da düzenlenen, 2009 İlkbahar-Yaz modasının sergilendiği defileler yine tüylerimizi diken diken etti! Platform ayakkabılar, şort etekler ve mayokinileri görünce erkeklerin moda kurbanı olmamasını umut etmeye başladık! Defilelerde maskülen tasarımlar da yok değil, işte eğrisiyle doğrusu erkek modası...

ELBİSE
Tam elbise değil ama Miuccia Prada'nın tasarladığı ve oranlarla oynadığı tişörtler elbiseyi de anımsatıyor. Gerçi artık erkekleri elbiseli görürsek de şaşırmayacağız!

PİJAMA ETKİSİ
Çizgiler konuşuyor! Pijama görünümündeki çizgili tasarımlar Dolce&Gabbana ve Dirk Bikkembergs'de karşımıza çıkıyor.

DOLGU TOPUK
Platform dolgu topuğun ne kadar rahat olduğunu kadınlar bilir. Peki bu rahatlıktan niye erkekler mahrum kalsın ki! İşte olanlar oldu ve Silvia Fendi, erkek ayakkabılarına bu feminen, platform dolgu topukları ekledi. Bunun bir adım sonrası ne olabilir, düşünmek bile istemiyorum!

NEON
Yazın tadını doyasıya çıkarmak, parlak renklerle oluyor. İşte erkekler de kendileri için hazırlanan parlak, bas bas bağıran neon renkli kıyafetlerle 'ben burdayım' diyecekler. Calvin Klein'ın neon gözlükleri de defilelerde öne çıkan parçalardan...

VOLÜM
Roberto Cavalli, erkekleri daha ince göstermenin yolunu bulmuş: Bol, rahat pantolonlar. Volümlü pantolonların erkeği ince gösterebileceğini düşünemezdik, ama defilelerde en beğenilen de Cavalli'nin bu tasarımları.

PEMBE GÖNLÜM SENDE
Klasik takımlarıyla bilinen Ermenegildo Zegna ve Calvin Klein gibi isimler yazın natürel renklerine ek olarak pembe takımlara koleksiyonlarında yer vermiş.

ŞORT ETEK
Evet, bunu da yaptılar! Marni'nin defilesinde öne çıkan, etek gibi görünen şortlar erkekler için bir yenilik. Herhalde bu trend erkeklerin etek giyeceği sinyalini veriyor. Erkekler; bacakları hazırlayın ve etek giymeye de hazır olun!
Haberin fotoğrafları