kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Marc Jacobs, Bryan Boy'a sevgilerini iletiyor...

Bu blogger kendini aştı

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
Filipinli blogger Bryan Boy, çok alçakgönüllü davranıyor ama moda dünyası onun uzun zamandır ünlü tasarımcı Marc Jacobs'ın markajında olduğunu biliyor! Sıra dışı blogger Bryan Boy, sorularımızı yanıtladı..
Blog çağında yaşayıp da sektörlerin 'underground' isimlerini bilmemek olmaz. Bryan Boy da, moda dünyasının bu şekilde ve iyi bildiği biri. Bryan Boy adlı blog'u için Style.com, 'Kült' diyor. Teen Vogue'dan New York Post'a kadar her yerde var. Bryan'ı bundan sonra daha da çok görmeye hazır olun. Çünkü moda çevrelerinde konuşulanlara göre bu Filipinli genç, Marc Jacobs'ın 'bizzat' yeni ilham kaynağı. Eğlenceli blog'u, ağırlıklı olarak modaya adanmış. Haberler, yorumlar ve özellikle kadın kıyafetleri içindeki fotoğrafları, okuyucularını sadık tutuyor. Zaten işte bu kıyafetler, onun 'ilham perisi' olma ihtimalini artırıyor. Marc Jacobs'ın önümüzdeki sezon kampanyasını gördüğünüzde, aradaki benzerliği fark etmemeniz imkânsız. Kadın kıyafetleri içindeki erkek model, Bryan Boy'un bir kopyası sanki. Duruşu ve aksesuarları taşıyışı, onun stilini fazlasıyla yansıtıyor. Bu kadarla da kalmıyor. Marc Jacobs'ın Victoria Beckham'lı reklamlarının benzerlerinde de Bryan Boy etkileri hissediliyor. 2005 yılında alışveriş torbalarının içine girip çektiği fotoğrafları sonra görenler, "Keşke bu kampanyada 'Posh Spice'ın yerine seninle çalışsaymış," diyor. Bryan Boy blog'unda bu benzerliklere değiniyor değenmesine ama iş röportaja gelince, mütevazı bir kimliğe bürünüyor.

- Tam olarak ne iş yapıyorsunuz?
- Blogger'ım. Başka bir hayatım yok diyebilirim. Günde neredeyse 16 saat boyunca bilgisayarın önündeyim. Ama hayatımı bundan kazanıyorum. Blog'um www.bryanboy.com, tamamen benim takıntılarım ve hoşuma giden şeylerle ilgili. Yaptıklarımı, gündelik olarak blog'uma yazıyorum. Yeme-içme, seyahat, popüler kültürle ilgili yazılar da yazıyorum. Ama en önemlisi moda tabii ki. Kendimi bildim bileli; çocukluğumdan beri modaya büyük bir ilgim var.

- Bryan Boy fenomeni nasıl başladı peki?
- 2003 yılından beri blog tutuyorum. Bryanboy.com'a ise 2004'te başladım. İlk başlarda bir seyahat blog'uydu. Gittiğim yerlerle ilgili arkadaşlarıma emailler, kartpostallar atmak yerine blog'uma yazmayı tercih ediyordum. İnsanlar yazdıklarımı sevdi ve zamanla bir sürü okurum oldu. Okuyucularım benim özelimle ilgili daha çok şey bilmek istediklerini söyleyince de, kişisel zevklerimi yazmaya başladım.

- Ne kadar kişi okuyor blog'unuzu?
- Yazdıklarıma ve hakkımda çıkan haberlere göre değişiyor ama günde en az 80-100 bin kişi ziyaret ediyor sitemi.

- Neden bu kadar çok takipçiniz var sizce?
- Yaptığım her şeyde biraz komiklik oluyor. Sürekli ciddi olmaktansa, hayata biraz da neşeli tarafından bakmak gerek diye düşünüyorum. Olduğum gibiyim. İnsanlar da herhalde bunları seviyor. Blog'umu ziyaret edenleri güldürmek için peruk takıp, topuklu ayakkabı bile giydim!
Haberin fotoğrafları