kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ünlülerin kokain partisine baskın

Yeni Haber
İstanbul'da uyuşturucu satıcılarını takibe alan jandarma ekipleri, bazı ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu kişilere kokain servisi yapan şebekeyi çökertti. 9 aylık çalışmanın ardından gerçekleştirilen operasyonda sosyetenin tanınmış 12 isminin kokain partilerinde yakalanması dikkat çekti.

İstanbul'da emniyet birimlerinin uyuşturucu kullanıcıları ve satıcılarına yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Beşiktaş, Beykoz, Sarıyer, Şişli ilçelerinde organize olarak hareket eden uyuşturucu çetesini tespit etti. Yaklaşık 9 ay takibi yapılan şebeke üyelerinin bağlantıları tespit edildi. Buna göre uyuşturucu şebekesinin özellikle sosyete dünyasının tanınmış isimlerine uyuşturucu servisi yaptıkları belirlendi.

Jandarma ekiplerinin çalışması şebeke üyelerinin nasıl çalıştıklarını ve ünlü kişilerle nasıl bağlantı kurduklarını da ortaya çıkardı. Buna göre uyuşturucu tacirleri servise çıktıkları evlere giderken kendilerine tahsis edilen bir ticari taksi kullanmış. Şebeke üyelerinin bu sayede dikkat çekmemeyi amaçladıkları belirlendi. Şebekeye ilişkin çalışmalarını tamamlayan jandarma, örgütün Muhsin T. İsimli kişinin etrafında toplandığını ve örgütü bu kişinin yönettiğini belirledi. Yapılan çalışmalarda örgüt üyelerinin bazı narkotik ürünleri ile özellikle kokain (psikotrop) ticareti yaptıkları öğrenildi.

Jandarma birimlerinin çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte operasyona geçildi. Ağır Ceza mahkemesinden alınan izinlerin ardından belirlenen 10 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Jandarma operasyonu çökertilen şebeke kadar yakalanan kişiler açısından da dikkat çekti. Çökertilen şebekenin çalışma yapısı deşifre edilirken, tanınmış isimler de yakalandı.

Yakalananlar arasında ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un defilelerde yardımcılığını yapan Barbaros Ş., eski Türkiye Güzeli Manolya Onur'un kız kardeşi Lale Ü. ve eşi Mustafa Melih Ü. de yer aldı. Uyuşturucu kullandıkları belirlenen diğer kişilerin Nalan A., Hakan K., Kamil Saffet A., Şevket Şadan T., Nazmi Kemal G., Murat Y., Işın A. ve Ayşe Esra İ. olduğu iddia edildi. Yakalanan kişiler arasında yer alan Muhsin T.'nin örgütün lideri olduğu öne sürüldü.

Yakalanan zanlılarla birlikte 18 gram kokain ile birlikte 150 gram kubar esrar, 2 adet sentetik hap, 13 adet cep telefonu, 15 adet sim kart, bin 570 YTL nakit para, 1 ticari taksi ve uyuşturucu içiminde kullanılan aparatlar ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan zanların jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildikleri öğrenildi.

(CİHAN)