kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon'da iddianame gecikecek

Yeni Haber
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sorgulamalarının uzaması üzerine, iddianamenin gecikeceği öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Adliyesi'nin bulunduğu Çırağan Caddesi'ndeki bir apartmanın önüne bırakılan poşet paniğe neden oldu. Apartmanın çevresinde güvenlik önlemi alan polis caddeyi bir süreliğine trafiğe kapattı. Ancak poşetin bırakıldığı apartmanın boşaltılmaması ise dikkat çekti. Bomba uzmanı tarafından fünye ile patlatılan poşetten pet şişe çıkınca cadde trafiğe yeniden açıldı.

BALBAY'IN SORGUSU SÜRÜYOR


ANKA ajansı, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın adliyedeki sorgusu sürdüğünü duyurdu. Balbay'ın serbest bırakılmadığı, sorgusunun sürdüğü belirtildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLMİŞLERDİ

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Adliyesi'ne sevkedislen Mustafa Balbay, Sinan Aygün, Erol Mütercimler, Ercüment Ovalı, Kemal Aydın ve Birol Başaran sağlık kontrolünden geçirildi. Öte yandan ATO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aytek ve beraberindekiler adliye önüne geldi. Aytek, "Sayın Aygün'ün siyasi bir amacı yok, biz buraya destek için geldik" dedi.

ERUYGUR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

''Ergenekon soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur adliyeye sevk edildi.

Soruşturma çerçevesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan emekli Orgeneral Eruygur'un emniyetteki işlemleri sonuçlandırıldı.Eruygur, daha sonra bir polis minibüsü ile emniyetten çıkartılarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Adliyeye hakim ile savcıların kullandığı kapıdan alınan Eruygur, adli tabiplikteki sağlık kontrolünün ardından savcılık katına çıkartıldı.

ÇÖMEZ'İN YURTDIŞINA ÇIKIŞ KAYDI BULUNDU

Bu arada Ergenekon operasyonu kapsamında aranan eski milletvekili Turhan Çömez'in yurtdışına çıkış kaydının bulunduğu bildirildi.

Çömez'in yurtdışına çıkış kaydının bulunmadığı iddialarına üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı'na detaylı bir bilgi notu hazırladı. Bilgi notunda yer alan bilgiye göre, yeşil pasaport taşıyan Turhan Çömez, haziran ayı son haftası itibariyle yurtdışına çıkış yaptı.

İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgi notu çerçevesinde açıklama yapması bekleniyor.

4 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi, serbest bırakıldı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alındıktan sonra ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Ufuk Büyükçelebi, Siyami Yalçın, Murat Avar ve Hamza Demir, salıverildi.

AJANSLAR