kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beşiktaş'ta şok gelişme

Yeni Haber
Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta kaptanlar İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman kavga ettikleri için süresiz kadro dışı bırakıldılar. Menejer Sinan Engin'in araya girmesine rağmen barışmak istemeyen iki oyuncu ayrı ayrı uçaklarla Türkiye'ye gönderiliyor.

Siyah - beyazlı ekibin Avusturya'nın Tirol şehri yakınlarındaki Leogang Kasabası'nda yaptığı kampta yaşanan olayla ilgili bugün bir basın toplantısı yapan Menajer Sinan Engin, Türkiye'de iki gazetede çıkan haberlerin nasıl elde edildiğini öğreneceğini ve eğer öğrenemezse bu basın mensuplarını antrenmanlara almayacağını söyledi. Engin, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman kavgasıyla ilgili her konuyu açıkladığını ve bu olayın Beşiktaş için kapandığını belirterek, ''Bu konuyla ilgili bundan sonra basında çıkacak haberler takıma zarar verecek boyuta gelirse, antrenmanları tamamen basına kapatırız.'' dedi.

Beşiktaş'ın takım kaptanları İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman'ın yemekte sözlü bir tartışmanın ardından yumruk yumruğa kavga ettiği belirtilirken, Menajer Sinan Engin'in bugün iki futbolcu ile bir toplantı yaptığı ve barıştırmak istediği ancak iki oyuncunun da barışmaya yanaşmadığı için süresiz kadro dışı bırakıldığı açıklandı.

Menajer Sinan Engin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bir tatsız olay yaşandı. Bu durum takımın kamptaki havasını bozmasın diye sert tedbirler aldık. Takımımızın havası iyi, çok iyi bir çalışma ortamı var bunu kimsenin bozmaya hakkı yok. İki oyuncu ile görüştük, aralarında eskiye dayanan bir husumet varmış, sonunda böyle bir olay yaşandı. Barışmak istemediler. Biz de bu huzursuzluğu bitirmek için iki oyuncuyu da süresiz kadro dışı bıraktık. Ağır para cezası da vereceğimiz oyuncuların başka kulüplere transferi sözkonusu olursa onlara bonservis konusunda da yardımcı oluruz.'' dedi.

Beşiktaş'ın kamp yaptığı Avusturya'daki olayın basında yer alışı ise şöyle;

''Haberde kavganın terlik yüzünden çıktığı öne sürüldü. Habere göre öğle yemeğine terlikle gelen İbrahim Toraman'ı İbrahim Üzülmez "Yemeğe neden terlikle geliyorsun, ayakkabı giysene" diye uyardı. İbrahim Toraman ise "Ayağım ağrıyor o yüzden terlik giyiyorum" yanıtını verdi. Üzülmez'in "Benim de ayağım ağrıyor ama ben terlik giymiyorum" sözüne İbrahim Toraman "Sanane" diye çıkışınca ortam bir anda gerildi. İbrahim Üzülmez "Ben bu takımın kaptanıyım" diye konuşarak ayağa kalktı. Toraman'ın "Ben de bu takımın kaptanıyım" savunmasını yapmasının ardından iki oyuncu bir anda birbirine girdi. Yumruk yumruğa kavga eden oyuncuları yemekteki diğer futbolcular güçlükle ayırdı.

Kavganın ardından akşam yemeğinde Menajer Sinan Engin'in iki futbolcuyu barıştırmaya çalıştığı ancak kaptanların burada 2. kez birbirlerine tekme tokat girdiği de öne sürüldü. Birbirine vurdukları yumruk ve tekmeler sonucu yaralandıkları gözlenen iki kaptanı araya girenlerin güçlükle ayırdığı belirtildi.

Olaya büyük tepki gösteren Menajer Sinan Engin'in ise iki oyuncuyu İstanbul'a geri gönderme kararı aldığı belirtildi. Kamptan kovulan ve bugün İstanbul'a gelmesi beklenen İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman hakkındaki kararı Başkan Yıldırım Demirören'in vereceği bildirildi. İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toroman'ın yine kavga etmemeleri için aynı uçağa bindirilmeyeceği, birinin Salzburg, diğerinin ise Münih üzerinden İstanbul'a gönderileceği bildirildi.''

KAPTAN DELGADO

Beşiktaş'ta, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın kadro dışı bırakılmalarının ardından, futbol takımının kaptanlığına Arjantinli futbolcu Delgado getirildi.

İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'in, takımın Avusturya kampında kavga etmeleri ve sonrasında süresiz kadro dışı bırakılarak Türkiye'ye gönderilmeleri üzerine, takımın kaptanlığını bundan böyle Delgado'nun yapacağı bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, futbol takımında kaptanlık görevine Delgado'nun getirildiği ifade edilirken, Nobre'nin de ikinci kaptan olacağı kaydedildi.