kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Barış Akarsu anıldı

Yeni Haber
Bartın'ının Amasra ilçesinde, Barış Akarsu adına düzenlenen Kültür Sanat Festivali kapsamında hayranları, kortej eşliğinde yürüyerek geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Akarsu'nun mezarına karanfiller bıraktılar.

* BARIŞ AKARSU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen yıl, doğum günü 29 Haziranda geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuzda yaşamını yitiren Akarsu'nun adına Amasra Belediyesi öncülüğünde oluşturulan komisyonca düzenlenen festival, Büyük Liman mevkisinde gerçekleştirilen törenle başladı.

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Barış Akarsu'nun doğup büyüdüğü ilçede adını yaşatmak için herkesin birbirine kenetlendiğini görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Sanatçıya duyulan sevginin ilelebet devam etmesini dilediğini, üzerlerine düşen görevleri her zaman olduğu gibi yerine getireceklerini belirten Yıldırım, ''bu sevgi bağı umarım bütün dünyaya yayılır. Ülkemizin yetiştirdiği değerli sanatçılardan Akarsu'yu trafik kazasında kaybetmenin acısını halen yaşıyoruz. Festivalimizi geleneksel hale getirerek sanatçımızın adını yaşatacağız'' dedi.

Daha sonra belediye ekiplerince katılımcılara yaklaşık 3 bin karanfil dağıtıldı. Akarsu'nun hayranları, ellerinde posterlerle şarkıcının seslendirdiği ''Islak Islak'' ve ''Amasra'' gibi şarkıları söyleyerek mezarına kadar yürüdüler.

Amasra Şehir Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma töreninde, Akarsu'nun mezarına karanfiller bırakıldıktan sonra dua edildi. Sanatçının annesi Hatice, babası Selahattin ve kardeşi Nesrin duygusal anlar yaşadı.

Baba Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun her zaman ''ben kumsal çocuğuyum'' dediğini, şu anda da çok sevdiği sahil kenti Amasra'da binlerce kişinin onun için toplandığını belirterek, şöyle dedi: ''Yurt dışından da çok sayıda hayranı Amasra'ya geldi. Yaşadığımız acılarda bizi ayakta tutan oğlumuza duyulan sevgi oldu. Bizleri yalnız bırakmadılar. Her yıl oğlumun trafik kazası geçirdiği Bodrum Torba Kavşağı'nda trafik terörüne tepkimi dile getireceğim. Amasra'da festivalin de trafik kazalarına dikkat çekilmesi açısından fırsat olduğunu düşünüyorum.''

Etkinliğe, Kozcağız Belde Belediye Başkanı Meliha Okutay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Barış Akarsu'nun bulunduğu otomobil, 29 Haziran 2007'de Bodrum Torba Kavşağı'nda Halil İbrahim Çetin yönetimindeki kamyonla çarpışmıştı.

Kazada, otomobilde bulunan Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman hayatını kaybetmişti. Yaralanan ve özel bir hastanede tedavi altına alınan Barış Akarsu da bir süre sonra yaşam savaşını kaybetmiş, Akarsu'nun cenazesi Bartın'ın Amasra ilçesinde defnedilmişti.

(AA)