kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Yabancıya mülk satışı Meclis'ten geçti
TBMM
Genel Kurulu'nda, yabancılara mülk satışı konusunda Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı dikkate alınarak hazırlanan tasarı, kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde, kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin; sulama, enerji, tarım, maden, SİT, stratejik yerler ve ülke güvenliği bakımından taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alanları belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Yabancı uyruklu gerçek kişiler, merkez ilçe ve ilçeler bazında, uygulama imar planı ve mevzi imar plan sınırları içerisinde kalan toplam alanların yüzölçümünün yüzde 10'una kadar kısmında taşınmaz ile bağımsız ve sürekli nitelikte sınırlı ayni hak edinebilecek.

Nakliyeciden siyah çelenkli protesto
ULUSLARARASI
Nakliyeciler Derneği (UND), Bulgaristan hükümetinin 28 Haziran itibariyle Türk TIR'larına karşı başlattığı ücretli geçiş uygulamasını, İstanbul'daki Bulgaristan Konsolosluğu'na siyah çelenk bırakarak protesto etti. Dernek üyeleri, ellerindeki siyah çelenkle Ulus'taki Bulgaristan Konsolosluğu'na yürüdü. Konsolosluk önünde basın açıklaması yapan UND Başkanı Tamer Dinçşahin, Bulgaristan'nın başlattığı ücretli geçiş uygulaması ve bunun sonucunda Türk taşımacılık sektörünün karşı karşıya kaldığı sorunlara çözüm bulunması amacıyla 1 Temmuz'da sınır kapılarında 6 saatlik iş yapmama eylemi gerçekleştirildiğini hatırlattı. Basın açıklamasının ardından, dernek üyeleri, hazırladıkları çelengi, konsolosluğa bırakarak uygulamayı alkışlarla protesto etti.
Mustafa KAYA/ İSTANBUL

Erkunt'tan 40 milyon Euro'ya ikinci fabrika
OTOMOTİV,
traktör ve motor sanayisine yönelik üretim yapan, Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları Sanayi'nin, 40 milyon Euro yatırımla ikinci işleme fabrikasını kuracağı bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada, yerli ve yabancı müşterilerinin son yıllarda hızla artan işlenmiş parça ihtiyacını karşılamak üzere Ankara- Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde temeli atılan tesisin 2009'da faaliyete geçmesinin beklendiği kaydedildi. Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde 19 bin 512 metrekare arsa üzerine 11 bin 500 metrekare kapalı alanda kurulacak talaşlı imalat tesisi, halen yüzde 64 olan işlenmiş parça satışını yüzde 90'lara çıkaracak.

Yaşar, oto boyasında hissesini BASF'a sattı
ALMAN
kimya devi BASF ile Yaşar Grubu'nun yüzde 50-50 ortak oldukları otomobil boya şirketi, Yaşar Basf Otomotiv Tamir Boyaları'nda ortaklık sona erdi. BASF, yıllık cirosu yaklaşık 45 milyon Euro olan ve 130 çalışanı olan şirketteki Yaşar Grubu'na ait yüzde 50 hisseyi devraldı. Yapılan açıklamada şirketin İzmir'deki genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınacağı bildirildi. Satın almanın BASF'ın Türkiye'deki otomotiv endüstrisindeki faaliyetlerini artırma stratejisinin bir parçası olduğu bildirildi.