kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ayhan Güneş - Emine Sabancı Kamışlı

Kupada sevinçten, şimdi de stresten kuruyemiş yeniyor

Peyman'ın CEO'su Güneş, Euro 2008 boyunca satışlarının yüzde 100 arttığını dile getirirken, Esas Holding Başkan Yardımcısı Kamışlı, "Şimdi de yoğun gündem ve stresten kuruyemiş yenecek" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kupada sevinçten, şimdi de stresten kuruyemiş yeniyor
Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, nisan ayında yüzde 30'unu satın aldıkları Peyman'ın kuruyemiş sektöründe pazar lideri olmayı hedeflediğini söyledi. Peyman'ın yeni markası Dorleo'nun tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda Emine Kamışlı'nın yanı sıra Peyman'ın CEO'su Ayhan Güneş, kuruyemiş sektörü ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayhan Güneş, Dorleo'nun yaklaşık 1 ay önce piyasaya sunulduğunu ve bu lansmanın Euro 2008 maçlarına denk getirildiğini belirterek, "Özellikle Milli Takım'ın başarısı sonucunda bu dönemde satışlarımız yüzde 100 arttı" dedi.

TÜKETİMDE BİRİNCİYİZ
Ekonomik ve siyasi gündemin yoğun olması ve artan tüketici tedirginliğinin kuruyemiş sektörüne yansıyacağını düşünüp düşünmedikleri konusunda ise Emine Kamışlı, "Bilakis stresten tüketim artacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca insanlar dışarıya çıkmaktansa evde daha çok kalacak, böyle olunca da bize olumlu etki edecektir" değerlendirmesinde bulundu. Kamışlı, Türkiye'de kuruyemiş pazarının büyüklüğünün 2.2 milyar dolar olduğunu belirterek, kişi başına tüketimde 3 kilo ile Türkiye'nin dünyada ilk sırada yer aldığını, Türkiye'yi Lübnan ve Yunanistan'ın izlediğini bildirdi.

SATIŞIMIZIN YÜZDE 75'İ PAKETLİ
Kamışlı, Türkiye'de paketli kuruyemiş pazarının büyüklüğünün 350 milyon dolar civarında bulunduğunu, satışlarının yüzde 75'inin paketli, yüzde 25'inin dökme olduğunu, sektörün de paketli kuruyemişe doğru kayması gerektiğini ifade ederek, "Atıştırmalık ürünler pazarı büyük bir pazar. Atıştırmalık ürünler bizde paketli olduğuna göre bizim ivmemiz daha hızlı olacak" diye konuştu. Sektörde satın almalar düşünüp düşünmedikleri konusunda ise Kamışlı, sektöre inandıklarını ifade ederek, "Bununla alakalı büyümemizi çabuklaştıracak her türlü adımı atacağız" dedi. Pazara yapılan her yatırımın önlerini açacağını ifade eden Kamışlı, "Çekirdek de yeni markasıyla yakında gelecek" dedi.