kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül: Gerekli tavsiyeler vermeye devam edeceğim

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve MHP Genel Balkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısına yönelik olarak, "Türkiye'nin milli hedefleri, stratejik hedefleri bunlar asla ölgelenmemelidir. Daha önce bu konuda birçok görüşme yaptım. Gerekli tavsiyelerimi verdim vermeye devam edeceğim, çalışmalarımı sürdüreceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan'a gidişinin öncesinde Esenboğa Havaalanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve MHP Genel Balkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısını değerlendirdi. Gül, daha önce siyasi parti liderleri ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığı görüşmeleri hatırlatarak şunları söyledi:

ÇALIŞMALARIM DEVAM EDECEKTİR

"Türkiye'nin stratejik hedeflerinin zedelenmemesi, kurumlarımızın itibarının zedelenmemesine çok önem veriyorum ve bu yönde çok açık mesajlarımı da zaman zaman kamuoyu ile paylaştım. Bunun yanında gerek sizlerin takip edebildiği görüşmeleri yaptım, gerekse sizin takip etmediğiniz birçok görüşme yaptım. Bu çalışmaları yapmaya devam edeceğim ama bir kez daha ifade etmek isterim ki her şey Türkiye'nin çıkarları dahilinde olmalıdır. Türkiye'nin özellikle çevresinde önemli olayların olduğu bir dönemde, milli hedefleri ve stratejik hedefleri asla gölgelenmemelidir. Çalışmalarım devam edecektir."

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Ergenekon soruşturmasına dikkat çekmesinin, soruşturmanın siyasi olduğu eleştirilerini getirdiğinin hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:

"Burada basına da çok iş düşüyor olayları yansıtırken gayet dikkatli bir şekilde doğru ve gayet soğukkanlı bir şekilde gereğinin yapılması gerekiyor. Bazı şeylerin olduğunun da ötesine geçirilmemesi gerekir. Burada herkese hepimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Madem ki Türkiye böyle bir durumun içinde, buradan Türkiye'yi en güçlü biçimde çıkartma sorumluluğu vardır. Toplumun bütün kesimlerine kurumlarımıza büyük bir görev düşmektedir. Eğer bu süre içinde yaptığım mesajları şöyle bir okursanız açıkça göreceksiniz gerekli tavsiyelerimi verdim vermeye devam edeceğim, çalışmalarımı sürdüreceğim."

AJANSLAR