kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyetisyenlerden yazlık diyetler

Duygu G. DEMİRBAĞ (HÜLYA)
03.07.2008
"Tatilde nasıl bikini giyeceğim?", "Selülitlerimi nasıl gizleyeceğim?", "Vücudumdaki ödemi nasıl atacağım?" diye düşünenler için ünlü diyetisyenlerin kapısını çaldık! Uzman diyetisyenler, ince bir bedene kavuşmak için uygulanabilecek farklı diyet programları önerdi.

Her yıl yaz mevsiminin gelişiyle birlikte kış boyunca alınan kilolar kadınların aklını daha da meşgul etmeye başlıyor. İşi sıkı tutup bahar aylarında fazla kilolarından kurtulanlar olsa da çoğunluk tatile çıkmaya haftalar kala zayıflama telaşına düşüyor. Eğer siz de bir an önce kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, önerilerimize kulak vermenizde fayda var. Öncelikle, fazla kilolardan kurtulmaya çalışırken sağlığınızdan olmamanız için diyet yaparken dengeli beslenmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Hatta uyguladığınız diyet programının yanında düzenli olarak spor yaparsanız, kilolarınızdan daha da çabuk kurtulabilirsiniz. Çünkü düzenli egzersiz yaparsanız kaslarınız, karbonhidratlardan çok yağları kullanır. Bu durumda kandaki insülin seviyesi düşer, insülin de kan şekerini düşürür. Bu da açlık hissinizin azalmasını ve metabolizmanızın da hızlanmasını sağlar.

Spor salonuna gidemiyorsanız, her gün bir saat tempolu yürümeyi deneyin. Ancak kilolarınızdan kurtulmak için şok diyetlerden medet ummamalısınız. Uzmanlar, hızla kilo verdirmeyi sağlayan şok diyetlerin; baş ağrısı, yorgunluk, kalp ritminde bozukluk, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizlikleri, kabızlık, kansızlık ve saç dökülmesi gibi pek çok sorunu da beraberinde getirdiğini söylüyor. Diyet yaparken sağlıksız atıştırmaların yerine küçük bir porsiyon meyve yemeye çalışın. Yağ yakımını hızlandırdığı için en az iki litre su içmelisiniz. Yemek pişirirken, et yemeklerini tamamen yağsız, sebze yemeklerini ise çok az zeytinyağı ile pişirmelisiniz. Bir tabak yemeğinizde en fazla bir yemek kaşığı zeytinyağı olması gerekiyor.

Kaçamaklara dikkat edin!
Akşam televizyon izlerken atıştırmayı çok seviyorsanız, erik ve yeşil elma gibi düşük kalorili meyveleri tüketmeye çalışın. Küçük bir kaçamak yapıp diyet programınızın dışına çıktınız diye diyetinizi tamamen bozmayın. O gün biraz daha fazla egzersiz yaparak aldığınız fazla kaloriyi yakabilirsiniz. Haftada bir kez tartılmaya özen gösterin. Çünkü uzmanlar, her gün tartıya çıkmanın diyet yapan kişilerin ruhsal yönden beslenme programlarını olumsuz yönde etkilediğini söylüyor. Bu tavsiyelerin ışığında sağlıklı bir şekilde zayıflamayı aklınıza koyduysanız sizin için ünlü diyetisyenlerden aldığımız, farklı sorunlara çözümler sunan özel diyet listelerine göz atmanızda fayda var.