kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk hayranlarımı merak ediyorum!

CENK ERDEM
6 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'ta konser vermeye hazırlanan Bonnie Tyler, "Her konserde izleyiciyi merak ederim yüzden Türk hayranlarımı da merak ediyorum" diye konuştu..
Kendine has sesiyle aşk şarkılarının yaşayan efsanelerinden biri olan Bonnie Tyler, yepyeni bir albümle müzik piyasasına geri dönmeye hazırlanırken, dünya turnesi ile hayranlarına keyifli nostaljiler yaşatmaya devam ediyor. 6 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'ta Salamis Antik Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşacak olan yıldız, Magusa Kültür ve Sanat Festivali'nin ağırladığı en önemli isimlerden biri olacak. 'Total Eclipse of the Heart' ile tüm dünyada bir numara olan, albümü 'Faster Than the Speed of Night'la İngiltere'de listelere 1 numaradan giren ilk İngiliz kadın şarkıcı olarak Guinness rekorunu elinde bulunduran Bonnie Tyler, 2003 yılında 'Total Eclipse of the Heart'ı Fransızca 'Si Demain' adıyla okuyunca Fransa'da tam on iki hafta satış bir numarası olmuştu. Ajda Pekkan'dan dinlediğimiz 'O Benim Dünyam' şarkısının orijinali 'Holding Out for a Hero'yu 80'lerde herkese ezberleten, Bonnie Tyler ile müzik üzerine konuştuk.

İLHAMI ANNEDEN

* Kariyerinize 18 yaşındayken bir yetenek yarışmasında başlamışsınız, bu yarışmaya ve şarkı söylemeye sizi kim yüreklendirdi?
Annem beni cesaretlendiren, ilham veren tek kişi oldu. O opera severdi ve sesi opera için çok güzel bir sesti. Evde hep müzik dinler, şarkılar söylerdi...

* Müzikte 30 yılı aşkın bir süreyi geride bırakan, efsane şarkıların efsane şarkıcılarından birisiniz, peki sizi sahnede hala heyecanlandıran bir şarkınız var mı?
'Total Eclipse of the Heart'ı söylerken konserlerimde yüzlerce kişinin şarkıyı benimle beraber söylemesi hâlâ beni çok heyecanlandırıyor. 'Holding out for a Hero' ve 'Lost in France' adlı şarkılarımı insanlar biliyor ve bu bana müthiş bir şevk veriyor.

* Aşk şarkıları söz konusu olduğunda, 'Total Eclipse of the Heart' herkesin aklına gelir, bu şarkının sizin kariyerinizdeki önemini nedir?
Jim Steinman'ın yazdığını herkes biliyor ama video klibini de o çekmişti. O sene MTV'de en çok gösterilen vide oklip olmuştu. Yıllarca bazı arkadaşlarım da dahil olmak üzere, düğünlerde ilk dans şarkısı olarak çok çalındığını biliyorum.

* Kendine has çok özel bir sesiniz var, 1977 yılında ses tellerinizde nodül teşhisi konmuştu, bu olayı anlatır mısınız?
Birçok şarkıcının başına gelebilir ve bende de nodül oluşmuştu. Ameliyattan sonra 6 hafta konuşma yasağı konmuştu ama konuşmadan duramadım ve yasağı deldim. Bu yüzden kısık bir sesim oldu, müzik kariyerimin bittiğini düşünüyordum. Yaklaşık 6 ay sonra stüdyoya girip 'It's a Heartache'i okuduğumda , stüdyodaki herkes sesime çok duygu yüklediğimi düşünüyordu ve 'It's a Heartache' ilk büyük hitim oldu.

* En çok hangi kadın şarkıcıları beğeniyorsunuz?
Ben hâlâ büyük bir Tina Turner hayranıyım ama son dönemlerde beni en çok heyecanlandıran şarkıcı Duffy oldu. Amy Winehouse da çok iyi bir şarkı yazarı ama kendine neden bu kadar yokedici davranıyor anlayamıyorum...

* Yeni albümünüzde yine Jim Steinman'la çalıştığınızı öğrendim, albüm ne zaman piyasada olacak?
Albümü 2009 yazına yetiştirmeye çalışıyoruz, şu ana kadar 4 şarkı seçtik. Tam anlamıyla bir rock albümü olacak.

* Türk izleyicisi hakkında fikriniz var mı?
Her konserde izleyiciyi merak ediyorum, şarkılarımı biliyorlar mı diye. Gittiğim farklı ülkelerde şarkılarıma eşlik edecekler mi diye çok heyecanlanıyorum. Konserde şarkılarımı hep beraber söylemek isterim.