kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Her tarza ayrı pantolon

Esra ÇORUH
09.05.2008
Dar paça pantolonların yerini bol paçalar almaya başladı. Sıcaktan bunalanlar için kapri, şort ve bermudalar yine moda. Ama önemli olan tüm bunları nasıl kullanacağını bilmek..
1- Sezonun farklı kalıptaki pantolonları çok hoşuma gitti. Özellikle beğendiğin şalvar tarzı, potur görünümlü pantolonların kilolu göstereceğini de düşünüyorum. Üstü bol kesimli bu pantolonları herkes giyebilir mi? (Emel M. - Ankara)

- Haklısınız, eğer yuvarlak hatlara sahipseniz bu modeller sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir. Bu modelleri giymek istiyorsanız, dökümlü, ince kumaştan olanları tercih etmelisiniz. Ayrıca üzerinize de bol tişörtler giymek yerine dar kalıpta küçük bluzlarla tamamlamalısınız. Belinize kemer takarsanız, hatlarınızı daha belirginleştirmiş olursunuz. Bu model pantolonları yüksek topuklu ayakkabılarla tamamladığınızda da çok şık bir görüntü sergilersiniz. Size önerimiz, paçalarını da gelişigüzel bir şekilde bileğinize kadar kıvırmanız...

2- Dar kalıplı pantolonlar hâlâ moda mı? O kadar alıştık ki bu kalıba bir türlü vazgeçemiyorum ama demode de görünmek istemiyorum. (İrem K. - Bursa)

- Tasarımcılar bu durumun farkında oldukları için dar pantolonlara koleksiyonlarında yine yer verdiler. Özellikle canlı renklerdeki dar pantolonlar, bu sezondaki en önemli yeniliklerden biri. Saten gabardin kumaşlardan dar pantolonlar da tercih edebilirsiniz. Üzerine bir tişört ya da erkek ceketi görünümündeki uzun bol ceketler giyebilirsiniz.

3- Geçtiğimiz yaz kapri pantolonlar çok modaydı. Şimdi yine bu tarz pantolonlar var mı? Kaprileri de normal pantolonlar gibi işyerinde giyebilir miyiz? (Derya K. - İstanbul)

- Kapriler ilkbahar-yaz sezonunda yine çok moda. Kalıp olarak yeni formlarda da karşımıza çıkan kapriler, sıcak yaz günlerinde işyerine giymek için iyi bir alternatif. Kaprilerin dar, bilekte bitenleri ve bol modelleri çok popüler. Eğer uzun boyluysanız hiç düşünmeden düz gladyatör sandaletlerle ya da babetlerle tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda işyerine giydiğinizde topuklu sandaletler ya da platform tabanlı ayakkabılar kullanabilirsiniz. Kapri pantolonlar gömleklerle ve mini ceketlerle çok şık bir iş kıyafeti olacaktır.

4- Bol paça pantolonların ilkbahar-yaz sezonunda çok moda olduğunu görüyorum. Bu tip pantolonları nasıl kullanmak gerekiyor? (Ülkü K. Ankara)

- Birkaç sezondur alışık olduğumuz dar paça 'skinny' pantolonlardan sonra yeni sezonda hakimiyetini ilan eden bol paça pantolonlara alışmak zaman alacak! Ama hem kumaş pantolonlarda hem de jeanlerde karşımıza çıkan bu model, hiç kuşkusuz yeni sezonda çok moda. Bu modelin, ince ve uzun fizikte olanlarda çok hoş durduğunu itiraf edelim. Eğer sizin de fiziğiniz bu yapıdaysa hiç tereddüt etmeden yeni sezonun bol paça pantolonlarını giyebilirsiniz. Ama kilolu ve kısa boyluysanız, bu pantolonların üzerinize iyice oturanlarını tercih etmemeniz gerekiyor. Bol paça pantolonları platform topuklu ayakkabılarla tamamladığınızda sizi daha ince ve uzun göstereceği de bir başka gerçek! Eğer kilonuzu gizlemek istiyorsanız, bu model pantolonları tuniklerle giymenizi öneririz. Bol paça pantolonlarda seçim yaparken baseninize oturan modelleri tercih etmelisiniz. Üst kısmı bol duran modeller hoş durmayacağı gibi sizi olduğunuzdan da iri gösterecektir. Ayrıca boyunun yerleri süpürmemesi, aynı zamanda da kısa durmaması çok önemli.

5- Şort çok hoşuma gidiyor ama sadece deniz kenarında giymek için de şort almak istemiyorum. Acaba şehirde de şort giyilebilir mi? Giyilebilirse nasıl modeller seçmeliyiz? (Oya S. - İzmir)

- Deniz kenarına giydiğiniz şortlar şehir için uygun olmasa da, daha uzun şortları şehirde çok rahat giyebilirsiniz. Şehirde giyeceğiniz şortlar bermuda tarzı diz hizasında olabileceği gibi, basen ve diz arasında bir boyda da olabilir. Şehirde rahat olmak istiyorsanız şortunuzu, topuklu ayakkabı yerine düz sandaletlerle tamamlayabilirsiniz. Dar tayt görünümlü şort modeller yerine duble paçalı şortlar şehir için daha uygun. Ayrıca bol cepli, kargo tarzı şortlar da yine günlük hayatta hoş bir alternatif olabilir.
Haberin fotoğrafları