kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mini elbiseler hem bavulda az yer kaplar, hem de şık olmanızı sağlar!

Tatile gardırobu taşımayın!

Esra Çoruh
27.06.2008
Seyahatlerde pek çok kadının ve dolayısıyla yanındaki erkeğin en büyük sorunlarından biri, kocaman bavulla yola çıkıp, kıyafetlerin çoğunu giymeden geri dönmek. Bu alışkanlıktan kurtulmak isteyenler için önerilerimiz var..
1- Yakında bir haftalık tatile çıkıyorum ve boşu boşuna fazla eşya taşımak istemiyorum. Sizce bir haftalık yaz tatili için neler götürmek akıllıca olacaktır? (Oya S. - İstanbul)
- Seyahate götüreceklerinize karar verirken göz önünde tutmanız gereken en önemli kriter, rahatlık. Bu nedenle şık olacağım diye rahatsız kıyafetler götürmekten kaçının. Götüreceğiniz kıyafetlerin renk uyumu da önemli. Yaz günleri için beyaz, bej ve pastel tonları uygun renkler olacaktır. Ancak kırmızı, turuncu, fuşya gibi canlı renklerdeki aksesuarlarla da kıyafetinizi farklı havalara sokabilirsiniz. Gündüz saatleri için atlet ve şort yeterli olacaktır. Akşam için de bir-iki tane elbise koymanızda fayda var. Gece esintilerine karşı, hafif bir triko almayı da ihmal etmeyin. Çanta olarak, portföyler işinizi görecektir. Ayakkabılara gelince; plajda giymek için parmak arası terlikler ve düz sandaletler, gece için de topuklu ya da platform tabanlı bir ayakkabı götürmeniz uygun olur. Biri ıslandığında diğeriyle değiştirebileceğiniz iki bikini de yeterli.

2- Seyahate götürdüğüm kıyafetlerde nelere dikkat etmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum. (Esra Z. - İzmir)
- Götüreceğiniz kıyafetlerin kumaşlarına dikkat etmeniz, seyahatte rahat etmenizi sağlayacaktır. Örneğin kırışmayacak kumaşları tercih ederseniz valizden çıkarıp direkt giyme rahatlığı da yaşayabilirsiniz. Ayrıca pamuklu kıyafetler, sıcakta rahat etmenizi sağlar. Seyahate çok pahalı ve özel kıyafetlerinizi götürmeyin. Kıyafetlerinizin kırışmaması için öncelikle valizinizi düzenli bir şekilde toplamalısınız. Ceketleri katlarken potlukları önlemek için rulo haline getirilmiş pelür kağıtlarını, kol ve omuzların içine yerleştirebilirsiniz. Gömleklerinizin kollarını arkaya kıvırarak katlamak da gömleğinizi çıkardığınızda kırışmamasını sağlar. Pantolonunuzu, katlamak yerine rulo yapıp yerleştirerek, kırışmasını önleyebilirsiniz. Ayakkabılarınızı tek tek torbalara koyun ve valizinizde boş kalan yerlere yerleştirin. Ağır olan parçaları valizin alt tarafına koymayı unutmayın. Böylece ağır eşyalar, aşağıda kalan parçaları sıkıştırarak kırıştırmaz.

3- Ailece tatile çıkacağız. Biri yedi, diğeri dört yaşında olmak üzere iki çocuğum var. Çocuklarla seyahate çıkarken mutlaka bir şey eksik kalıyor. Sizce nelere dikkat etmek gerek? (Oylum M. - Ankara)
- 'Hafif seyahat' kuralını, unutun. Sizin için eksiksiz bir valiz hazırlamak çok önemli. Her çocuğunuzun kıyafetlerini ayrı bir valize koymanızı öneririz. Hatta özel eşyalarını, onların taşıyabileceği şekilde bir çanta yaparak kendilerine verin. Hem kendi eşyalarını taşıdıkları için mutlu olacaklar hem de işiniz bir ölçüde kolaylaşacak. Yaz tatili için gerekli olan şapka, güneş koruma kremleri, mayo, havlu gibi eşyaları kesinlikle unutmayın. Ayrıca güneş gözlüğü, kolluk, kova, kürek gibi deniz oyuncaklarını da koymanızda fayda var. Unutmayın, onları oyalamak için koyacağınız her farklı oyuncak ile siz daha rahat edeceksiniz.

4- Modayı yakından takip ediyorum. Tatile gittiğimde hoş giyinmek istiyorum ama her şeyi götüremediğim için yeterince şık değilmişim gibi geliyor. Bu konuda ne yapmam gerek? (Ebru T. - İstanbul)
- Plaj çantanızın sizi yansıtmasına özen gösterin. Ayrıca yazın olmazsa olmazı bikinilerinizin üzerine giyebileceğiniz pareo ya da tuniğinizi yanınızdan ayırmayın. Yeni sezondaki triko modası tartışılmaz. O yüzden yaz akşamları giymek için ince örgü triko bir elbise alabilirsiniz. Hasır şapkalar, moda olduğu kadar sizi güneşten de korur. Bu arada gladyatör sandaletleri olmadan bu yaz tatile çıkmayın. Bunları hem gündüz şortların altına hem de geceleri uzun ya da mini elbiselerle giyebilirsiniz. Ayrıca her şeyle rahatlıkla giyebileceğiniz beyaz gömleği de valizinizden eksik etmeyin. Bu gömleği, bikinin üzerine geçirebileceğiniz gibi şort üzerine giydiğinizde de bronz tenle çok seksi duracaktır.
Haberin fotoğrafları