kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
20'li yıllara döndüren fırfırlı ve kabarık elbiseler çok moda.

Bir gecelik prenses

Esra ÇORUH
06.06.2008
Heyecanla beklenen mezuniyet baloları geldi çattı. Bu özel gecenin kâbusu 'Ne giyeceğim?' derdini kolaylaştırmak için önerilerimize kulak verin..
1- Size sorum mezuniyet gecesiyle ilgili olacak. Bu yıl ne tür elbiseler moda? Fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. (Tangül Ü. - Ankara)
- Sezonun öne çıkan trendlerinden biri fırfır. Etek ya da kol detaylarında fırfırlar çok moda. Siz de 20'li yılların görüntüsünü yansıtan fırfırlı bir elbise seçebilirsiniz. Ayrıca siyah-beyaz ikilisi gece elbiselerinde çok moda. Ancak size önerimiz siyah ağırlıklı bir elbise seçmektense, beyaz ağırlıklı giyinmeniz. Yaşınız daha genç olduğu için siyah rengini ileri yaşlara saklayın! Moda olan bir başka ayrıntı da kuş tüyü. Gece elbisesini daha da sevimli hale getiren tüy detaylı elbiseler, tam sizin yaşınıza göre. Tüy yerine püskül detayları da yine moda. İşleme ve pul, bu sezon yine gözde. Düz renk pullu bir elbise giyebileceğiniz gibi 80'lerin retro stilini renkli pullu bir elbiseyle de yansıtabilirsiniz. Şifon, tabii gece elbiselerinin en çok kullanılan ve tercih edilen kumaşı. Ama saten kumaşı da göz ardı etmeyin çünkü yeni sezonda çok moda. Yazı en güzel yansıtan çiçek desenleri, özellikle çok iri olarak yeni sezonda çok var.

2- Uzun zamandır lise mezuniyetinde giyeceğim kıyafete karar vermeye çalışıyorum ama hâlâ kararsızım ve sizden yardım istiyorum. Uzun bir kıyafet giymek şart mı yoksa mini de giyebilir miyim? Önerilerinizi bekliyorum. (İrem K. - İstanbul)
- Mezuniyet gecesi için kıyafet krizini sizin gibi birçok kişi yaşıyor, o yüzden içinize sinen kıyafeti bulana kadar aramaya devam edin. Bu, sizin en önemli anılarınızdan birisi. Trendler ne olursa olsun mutlaka kişisel tarzınızı da göz ardı etmemeniz gerektiğini unutmayın. Bu özel gece için uzun giyeceksiniz diye de bir kural yok. Yaşınızı da göz önünde bulundurursak mini bir elbise bu gece için çok uygun olacaktır. Herkesin uzun giyeceğini de düşünürseniz, mini seçiminizle cesaretinizi de ortaya koyabilirsiniz. Pastel tonlar kadar canlı renkler de bu sezon çok moda. Fuşya, elektrik mavisi ya da yeşil bir mini elbiseyle gecenin yıldızı siz olabilirsiniz.

3- Mezuniyette giyeceğim elbiseye karar verdim ancak saç ve makyaj konusunda kararsızım. Uzun saçlarım var, sizce nasıl yaptırmalıyım? (Oya N. - İzmit)
- Kıyafetiniz nasıl olursa olsun, saç ve makyaj konusunda sade olmalısınız. Yaşınızın da gerektirdiği sadeliği mutlaka korumalısınız. Hele elbiseniz abartılı bir modelse kesinlikle doğal saç modellerini seçin ve makyaj yapmayın. Sadece süreceğiniz hafif parlatıcı bir ruj yeterli olacaktır. Saçların doğal bırakılması çok önemli bir detay. Kuaförden yeni çıkmış görüntüsü veren bukleler ve abartılı topuzdan uzak durun.

4- Mezuniyet gecesi için kıyafetimin çok abartılı olmasını istemiyorum ama genellikle mağazalarda abartılı kıyafetler görüyorum. Siz ne önerirsiniz? Sade bir şey seçersem çok mu sıradan olurum? (Burçin S. - Bursa)
- Mezuniyet gecesinde tarzınızdan ödün vermemeniz çok önemli. Eğer abartılı bir kıyafetle kendiniz gibi olamayacaksanız mutlaka daha sade tasarımlar seçmeniz gerek. Ayrıca herkes abartılı giyiyor diye sizin de öyle giyme zorunluluğunuz yok! Sade bir elbise seçerek aksesuarlarınızla kıyafetinizi konuşturabilirsiniz. Ama kesinlikle siyah renkten uzak durun. Uçuşan şifon ya da saten bir elbiseyi, sade ve doğal bir saçla tamamlayarak çok hoş olmak elinizde. Aksesuar olarak canlı bir çiçeği bile saçınıza takabilirsiniz. Böylece yazı çok da güzel yansıtırsınız. Hollywood yıldızlarının kırmızı halı davetlerindeki sadeliğini unutmayın! Kendinizi içinde rahat hissedeceğiniz elbiseyle en güzel siz olacaksınız.

5- Esra Hanım, mezuniyet kıyafetini alırken nelere dikkat etmek gerekir? Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. (Ayşegül M. - İzmir)
- Mezuniyet kıyafetinizi seçerken aceleci davranmayın. Sezonun trendlerine uygun bir elbise seçebileceğiniz gibi kendi stilinizi de yansıtan bir elbise giymeniz gerektiğini sakın unutmayın. Vücudunuzun en beğendiğiniz yerini öne çıkartabilirsiniz, ancak bunu yaparken de çok dekolteye kaçmamanız gerekir. Eğer bacaklarınızı beğeniyorsanız mini bir elbise seçebilirsiniz. Ama hem mini hem göğüs dekoltesi olan bir kıyafet mezuniyet gecesine uygun olmayacaktır. Bütçenizi belirledikten sonra arayışa geçin. Bir gece giyeceğiniz kıyafete bütçenin çok üzerine çıkarak paralar saçmayın. Eğer elbisenizi bir mağaza zincirinden almayı düşünüyorsanız, bu elbiseyi kendinize göre yorumlamayı unutmayın çünkü bir arkadaşınızla pişti olma şansınız çok yüksek... Aksesuarlar böyle özel gecelerde kıyafetiniz kadar önemlidir. Tamamlayacağınız aksesuarlarla kıyafetinizi bambaşka bir havaya sokabilirsiniz. Bütün gece ayakta olacağınızı düşünerek ayakkabınızın rahatlığına da önem verin!
Haberin fotoğrafları