kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TFF'den ceza açıklaması

Yeni Haber
Futbol Federasyonu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Almanya ile oynanan Avrupa Şampiyonası yarı final maçı sonrası soyunma odasına inerek milli takım oyuncularını kutlaması ile ilgili olarak, UEFA nezdinde hiçbir sorun yaşanmadığını açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, ''Türkiye Futbol Federasyonu, şampiyonada, Türkiye'nin oynadığı daha önceki maçlardan birinde akredite olmayan bazı kişilerin soyunma odasına inmesi nedeniyle ceza almıştır'' denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bilindiği üzere UEFA, bu tip milli maçlarda ülkelerin cumhurbaşkanı, başbakanı ve bakanlarına verilmek üzere özel akreditasyonlar uygulamaktadır. Devlet adamları da maçın ardından soyunma odasına bu akreditasyonları kullanarak inmektedir. Milli takımımızın turnuvada oynadığı tüm maçlardan önce yapılan güvenlik toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA yetkililerine maçtan sonra soyunma odasına devlet adamlarımızın ziyareti olabileceği bilgisini vermiştir. Bunun üzerine UEFA, liderlere ve beraberindeki heyete belli sayıda akreditasyon sağlamıştır. Gerek Cumhurbaşkanımızın gerekse de Başbakanımızın soyunma odası ziyaretlerinde bu rakam aşılmamış, tüm güvenlik ve akreditasyon kurallarına riayet edilmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu, şampiyonada Türkiye'nin oynadığı daha önceki maçlardan birinde akredite olmayan bazı kişilerin soyunma odasına inmesi nedeniyle ceza almıştır. Söz konusu cezanın Cumhurbaşkanı'nın ziyaretiyle ilişkilendirilmesi yanlış anlamadan ve bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Kaldı ki TFF akreditasyon sorumlusu Cem Akdağ, adı geçen toplantıda sorulan soru üzerine bu cezanın Cumhurbaşkanımızın soyunma odasına yaptığı ziyareti ile ilgili olarak verilmediğinin altını çizmiştir.''