kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Amaç Eren'e yaptırmamak mı?..

Özhan Canaydın'ı gerçek Galatasaraylılar herhalde affetmeyecekler. Ali Sami Yen'den, Galatasaray için maddi, manevi bir servet olan stattan sırf kişisel hesaplar ve kaprisler yüzünden bu kadar kolay vazgeçmek affedilecek şey de değil zaten..
Geçen gün birlikte yemek yediğimiz Alp Yalman, "Galatasaray, başkasının malı stadı kendi parasıyla yapıyor" dedi. Yerden göğe haklı..
Seyrantepe TOKİ'nin. 49 yıl için Galatasaray'ın kullanımına bırakmış, hepsi o..
Oysa Ali Sami Yen, kentin en merkezi, en pahalı yerindeki konumuyla Galatasaray'ındı. Rahatça modernleştirir, gıpta edilecek bir stada dönüştürülür ve hemen altındaki metro istasyonuyla da ulaşımı çok kolay sağlanırdı.
Özhan "Stat yaptı" dedirtmek için Ali Sami Yen'i peşkeş çekti.
Aslında Seyrantepe onun projesi de değildi. Her şeyi hazırlayan Mustafa Sarıgül'dü.. Sarıgül'ün projesinde Ali Sami Yen Galatasaray'da kalıyor, Seyrantepe'ye içinde bir stat ve salon olan spor tesisleri kuruluyor, etrafına da rant getiren villalar konuyordu. Sarıgül, finansman dahil her şeyi çözmüştü. Özhan önce projeyi sümen altına koydu. Çünkü o sırada bir uluslararası dolandırıcının peşine takılmış, Eximbank'tan kredi alıp, Ali Sami Yen'i yapacağını sanmıştı. İplik pazara çıkınca, mecburen Sarıgül'ün projesine döndü. Her şey nerdeyse bitmişken, kafayı fazla çeken baş yardımcısı, kendisine ve başkanına reklam yapmak için sırları ortaya döküverdi ve olayı öğrenen Aziz Yıldırım anında Nihat Özdemir'i Ankara'ya Recep Tayyip Erdoğan'a yolladı. Bu proje gerçekleşirse, Galatasaray'ı durdurmak mümkün olmazdı. Tüm imzalar durdu. Seyrantepe projesi kuşa çevrildi. Ali Sami Yen'in tapusundan bu 49 yıllık kira stat için vazgeçildi. Galatasaray kongresi, aklı dar liseciler fiyaskoyu izlemekle yetindiler. İş bu hale geldi..
Geldi de, hala bir yığın pislik..
Galatasaray kulübünü yönetenler, has Galatasaraylı Eren Talu'nun yolunu kesme savaşında adeta..
Önce Eren'in mükemmel projesini reddettiler ve bugünün yığınla sorun çıkaran projesine "Evet" dediler. Eren inat etti, ihaleye girdi. Kazandı. Bu defa yolunu kesme çalışmaları başladı.
Şimdi dikkat..
İhaleyi Eren'den geri almak istiyorlar. Geri istenen aslında Seyrantepe inşaatı değil, Ali Sami Yen arazisi.. Bu çok kıymetli arazide kimlerin gözü var?.. Hemen bitişikteki Likör Fabrikası arazisiyle birleşirse değeri ne olur?.. Likör fabrikasının peşindeki firma kim?.. Bu firmanın Galatasaray yönetiminde adayı, gizli hissedarı, komisyoncusu var mı?. Polat İnşaat konuyla ilgili mi?..
Kapalı kapılar ardında söylenenleri duysanız aklınız durur..
Bu yüzden Galatasaray yönetimi de, iyi bir Galatasaraylı olan TOKİ Başkanı da çok ama çok dikkatli, çok ama çok açık olmalılar.
Aslantepe, Skandal Tepe olursa, Galatasaray'ın renkleri hızla kararır.