kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Korku toplumu yaratılmaya çalışılıyor"

Yeni Haber
CHP lideri Deniz Baykal, çeşitli meslek gruplarından çok sayıda kişinin gözaltına alındığı Ergenekon operasyonuyla "korku toplumu" yaratılmaya çalışıldığını vurgulayarak, davaların bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi yaptığı açıklama TV kanallarında canlı yayınlanan Baykal, "Biz korku toplumu olmak istemiyoruz; bir an önce güven toplumu olmalıyız" dedi.

Emniyet güçlerinin Ergenekon kapsamında Salı günü eşzamanlı olarak yaptığı operasyonda, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile farklı illerde 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı da dün, Ergenekon davasında iddianamenin hazırlandığını, redaksiyonun yapılmakta olduğunu, 2,500 sayfadan oluşan iddianamenin taraflara, CD'lere yazdırılarak verilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

Ergenekon soruşturmasını, "Hukuki değil, siyasi bir süreç" diye niteleyen Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, kendisine yakın medya gruplarını kullanarak süreci yönlendirmekle suçladı.

Hükümetin, söz konusu sürece Avrupa Parlamentosu'nu (AP) da çektiğini savunan Baykal, "Daha ortada bir iddianame dahi yok... Aylardır bir iddianame bile hazırlanamadı" dedi ve "Bunlar bir an önce sonuçlandırılmalıdır" dedi.

Sözlerini, "Bunlar (gözaltılar) darbe öncesi veya darbe sonrası yaşanan olaylardır" diye sürdüren Baykal, bu yolla toplum üzerinde korku salınmaya çalışıldığını ileri sürdü.

"Türkiye, çok büyük bir senaryonun uygulandığı bir ülke oldu" diyen Baykal, bir süre önce düzenlenen "darbeye hayır" mitinglerini de senaryonun bir parçası olarak niteledi.

REUTERS