kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emlak Konut Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, ihalenin ikinci etabında fiyatın 350-360 milyon YTL'ye çıkabileceğini söyledi.

'Likör'e üçüncü ihalede en yüksek teklifi Aşçıoğlu yaptı

Likör fabrikası ihalesinin ilk etabında en yüksek teklif 307.5 milyon dolar..
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut GYO tarafından üçüncü kez ihaleye çıkan Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisinde en yüksek teklifi Aşçıoğlu İnşaat, Ofton İnşaat, Meydanbey İnşaat ve Omak İnşaat konsorsiyumu verdi. Gelir paylaşımı yöntemiyle satışa çıkan arazi için adı geçen konsorsiyum, 307 milyon 500 bin YTL'lik pay önerirken, daha önce ihaleyi kazanan ve tek firma olduğu için satışın onaylanmadığı Kiler Grup'un Biskon Yapı ve KLR İnşaat firmaları, 206 milyon 250 bin YTL'de kaldı. 23 bin 711 metrekarelik arazinin gelir paylaşımı yöntemiyle ihalesinin birinci etabı yapıldı. İki teklifin alındığı ihalede, Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat-Omak İnşaat ortak girişimi 615 milyon YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 50 şirket payı gelir oranı ile 307 milyon 500 bin YTL, Biskon Yapı-KLR İnşaat ortak girişimi de 750 milyon YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 27.5 şirket payı gelir oranı ile 206 milyon 250 bin YTL şirket payı geliri teklif etti. İhalede teklif vermeyen Gökçay İnşaat haleye katılmayacağını belirtti.

2 ŞİRKET TEKLİF VERDİ
Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, ihaleyi kazanmaları durumunda rezidans ve AVM'den oluşacak bir proje inşa edeceklerini söyledi. Projenin 24'er katlı iki blok ve 10 katlı bir ofis bloğundan oluşacağını belirten Aşçıoğlu, konut metrekare fiyatlarının 6 bin dolar olacağını dile getirdi. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz 8 şirketin şartname almış olmasına karşın ihalede iki şirketin teklif verdiğini ifade etti.