kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milyarlarca dolar köpeklere kaldı

Yeni Haber
New Yorklu bir otel ve gayrimenkul patronu milyarlarca dolarlık servetini köpeklere bıraktı.

New York Times gazetesinde yeralan haberde New Yorklu bir otel ve gayrimenkul patronu olan Leona Helmsley'in öldükten sonra, değeri 5 milyar dolar ile 8 milyar dolar arasında değişen tüm gayrimenkullerini köpeklerin bakımı ve refahlarının sağlanması için harcanmasına ilişkin bilgiler içeren bir belge bıraktığını duyurdu.

Gazete söz konusu belgeyi bizzat gören ve adları gizli kalmak koşuluyla açıklamada bulunan iki kaynağa dayanarak verdiği haberde, Helmsley'in ayrıca kendi köpeği ''Trouble'' için de servetinden milyonlarca dolar bıraktığını yazdı. Gazetede yeralan haberde Helmsley'in 2003'te imzaladığı bir belgeyle servetini öldükten sonra önce fakirlerin sonra da köpeklerin yararına harcanması koşuluyla bir mütevelli heyetine bıraktığı, ancak bir yıl sonra fikrini değiştirerek fakirleri listeden cıkardığı ifade edildi.

Haberde, emrinde çalışanlara karşı sert tavırları nedeniyle, ''Huysuz Kraliçe'' adıyla tanınan Helmsley'in kendi köpeği ''Trouble'' için servetinden 12 milyon dolar bıraktığı, ancak vasiyetini hazırladığı sırada akli dengesinin yerinde olmadığına kanaat getiren bir New York mahkemesinin köpeği için bıraktığı parayı 2 milyon dolara indirdiği belirtildi.

Eşi Harry Helmsley'in 1997 yılında ölümü üzerine kendisine oteller ve gayrimenkuller kalan Leona Helmsley'in Ağustos 2007'de 87 yaşında öldüğünü kaydeden gazete, ''sadece küçük insanlar vergi öder'' sözleriyle ün kazanan Leona'nın 1989 yılında vergi kaçırmak suçundan bir federal hapishanede 18 ay hapis yattığını yazdı.

AA