kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
PERVİN KAPLAN

Ben çalışmak istiyorum

Kadir Has Üniversitesi ile Avusturya Liseliler Derneği (ALD) Kadın Platformu, toplumsal duyarlılıklarını gösteren çok önemli bir projeye başlıyor. Doğu Anadolu'dan üniversite öğrencisi 13 genç kızı, İstanbul'a bir aylık staj için getirecekler. Bu iki kurumu bir araya üniversitenin rektör yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Bayrakdar getirdi. Bayrakdar, Avusturya Lisesi mezunu. Aynı zamanda da ALD Kadın Platformu'nun Başkanı. Platform, eğitimli de olsa kadınların çalışmadıkları, çalıştırılmadıkları gerçeğinden hareketle bu alanda proje üretmeye karar veriyor. Bunun için de üniversiteli genç kızları iş yaşamı ile tanıştırmaya karar veriyor. Sonunda da "Çalışmak İstiyorum" projesi bu yaz yaşama geçiyor.
Platform, bu projeye katılacak genç kızların Doğu illerindeki üniversitelerin sosyal bilimler alanında eğitim görenler arasından seçilmesine karar verirken, staj yerleri olarak da eski İKV Başkanı işkadını Meral Gezgin Eriş'in de aralarında bulunduğu Avusturya Lisesi mezunlarının sahibi veya üst düzey yöneticisi oldukları kurumları seçiyor. Geriye ise üniversiteli stajyer kız öğrencilerin belirlenmesi kalıyor. Bunun için de Doğu Anadolu'dan altı üniversiteye Atatürk (Erzurum), Yüzüncü Yıl (Van), Erzincan, Fırat (Elazığ), Kafkas (Kars) ve İnönü (Malatya) üniversitelerine proje hakkında bilgi verilerek, 13 stajyer öğrencinin belirlenmesini istiyorlar. Bayrakdar diğer üniversitelerden de önümüzdeki dönem stajyer alabileceklerine inanıyor.
İşte seçilen bu 13 üniversiteli genç kız 15 Temmuz'da İstanbul'a geliyor. 15 Ağustos'a kadar ALD mezunlarının sahibi ya da yöneticisi olduğu işyerlerinde bir ay süreyle sigortalı ve maaşlı olarak çalışacaklar. Şubat döneminde de proje stajyer sayısı artırılarak, tekrarlanacak. Bayrakdar önümüzdeki dönemde projeye erkek öğrencilerin de dahil edileceğini vurguluyor.