kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Atatürk'ü en iyi Haluk Bilginer canlandırdı!

İLKER GEZİCİ MAGAZİN
Nurseli İdiz'in liderliğinde 19 Temmuz'da Edirne'de başlayacak olan 'Cumhuriyet Kadını' defileleri basına tanıtıldı. Defile davetiyeleri için Atatürk kılığına giren İdiz, "Bugüne dek Ata'yı en iyi Haluk Bilginer canlandırdı" dedi..
Ünlü oyuncu Nurseli İdiz'in liderliğinde düzenlenen 'Cumhuriyet Kadınları' adlı projenin tanıtımı önceki gün Sortie'de yapıldı. Proje kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında defileler düzenlenecek. Bunlardan ilki 19 Temmuz'da Edirne'nin Keşan ilçesindeki Erikli Festivali'nde gerçekleştirilecek.

BİR BELGESEL GİBİ
Projenin tanıtım gecesine, defilelerde görev alacak mankenlerden Ebru Güzel, Seçkin Piriler, Sevil Uyar, Şebnem Scheaffer, Çiğdem Savaş ve Berrak Deniz katıldı. Defileler sırasında yüzlerine yapılacak plastik makyaj ve Yıldırım Mayruk, Cengiz Abazoğlu, Cemil İpekçi gibi modacıların tasarlayacağı kıyafetlerle birer Cumhuriyet kadınına dönüşecek olan ünlü mankenler, çok heyecanlı olduklarını dile getirdi. Projenin mimarı Nurseli İdiz ise şöyle konuştu: "İlk Cumhuriyet kadınlarını pek tanımıyoruz. Bu projeyle o kadınları anacağız. Aslında bu bir defile değil, tarihi kostümlerin giyileceği bir belgesel. Defilelerde; ilk büyükelçi, ilk dünya güzeli, ilk milletvekili, ilk başbakan, ilk oyuncu, ilk heykeltıraş gibi ilklere imza atan 40 Türk kadınının hayat hikayelerini anlatmaya çalışacağız. Geçtiğimiz günlerde Atatürk kılığına girerek poz veren İdiz, bunu davetiye çalışması için yaptığını söyledi ve "Atatürk'ü ünlü aktör arkadaşlarımızın canlandırmasını istiyoruz. Hepsine davetiye yollayacağız. Davetiyelerin üzerinde bizim yaptığımız çalışmanın resmi olacak. Her gösteride bir başka aktör Atatürk'ü canlandıracak" diye konuştu.

RUHUNU TAŞIMALI
Ünlü oyuncu daha önce Atatürk'ü canlandıran isimlerden en çok Bilginer'in Atatürk'e benzediğini söyledi ve ekledi: "Atatürk'ü canlandırmak herkesin harcı değil ama Haluk dünya çapında bir aktör. Birebir benzemese de çok üstün bir oyuncu olduğundan, onun performansı bana daha inandırıcı geliyor. Atatürk'ü yurt dışından birinin oynaması ise çok zor çünkü mutlaka o ruhu taşıması gerekiyor."
Haberin fotoğrafları