kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Bademli pirinç köftesi
Pirinci haşlayıp, suyunu süzün. Ilınınca içine iki çorba kaşığı yağı, tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Başka bir kapta yarım kaşık yağın içine yemeklik olarak doğranmış soğan ve kıyma kavurun, İrice kıyılmış badem koyup, tuz, karabiber, tarçın ekleyip karıştırın. Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde alıp elde açıın. İçine kıymalı içten koyup, köfte şekli yapın. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
2 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı yağ
* Tuz
* 300 gram yağsız kıyma
* 1 adet iri soğan
* 1 çay bardağı irice dövülmüş badem
* 1 çay kaşığı tarçın
* Yarım kaşık yağ
* Karabiber
* 2 adet yumurta
* Sıvıyağ

Kolay poğaça
Yoğurt, peynir, kabartma tozu, margarin ve limon suyu karıştırılır. Unla ilavesi ele yapışmıcak hamur yapılır. 1 saat buz dolabında bekletilir. Ceviz büyüklüğünde koparılıp, yuvarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, 170 derece fırında pişirilir. Servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 çay bardağı yoğurt
* Kibrit kutusu kadar peynir
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 2 çay bardağı margarin eritilmiş
* 2 damla limon
* Aldığı kadar un
* 1 adet yumurtanın sarısı

Çilekli parfe
Krem şanti sütle çırpılır, içine bezeler kakaolu bisküvi ufalanır. Çilek, ceviz konur karıştırılır. Bir kalıba naylon yayılır. İçine bastırılarak yerleştirilir. Buzlukta bir gece bekletilir. İstenirse çikolatalı sosla servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 kutu krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 2 paket beze
* 6 adet kakaolu bisküvü
* 2 çorba kaşığı ceviz
*1 su bardağı iri doğranmış çilek