kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Operasyon 40 ekiple gerçekleştirildi

AA
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin gözaltına alındığı son operasyonun, 40 ayrı ekip tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık yetkililerinden alınan bilgiye göre, emekli orgeneraller Eruygur ve Tolon'un yanı sıra Aygün ve Balbay'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alındığı operasyon öncesi geçen cumartesi günü, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın ile bazı emniyet görevlileri, operasyona ilişkin toplantı yaptı.

Beşiktaş'taki özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu adliye binasında yapılan uzun süreli toplantıda, bugün gerçekleştirilen operasyonda hangi adreslere gidileceği, gözaltına alma ve arama işlemlerinin nasıl olacağı gibi detaylar ele alındı.

Toplantıdan bir gün sonra ise İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinden gözaltına alınacak kişilerin adreslerine ilişkin arama kararı çıkartıldı.

Bu karar doğrultusunda, her biri 120 ya da 150 kişiden oluşan ve savcıların da yakından takip ettiği 40 ayrı ekip, çeşitli adreslere operasyon düzenledi.

Bu operasyonda, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, eski ADD Kadıköy Şubesi Başkanı Birol Başaran ve Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Yetkililer, aynı operasyon çerçevesinde aranan 3 kişiyi yakalamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.