kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahçeli'den Erdoğan'a yanıt

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı Türk adaletinin önünde hesap verme korkusuyla rasyonel düşünme kabiliyetini tamamen kaybettiğini iddia ederek, "Demokrasiyi, parlamenter rejimi ve partisini ateşe atacak ve siyasi ihtiraslarının kurbanı edecek gaflet yolculuğuna çıkmıştır" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta grup konuşmasında kendisiyle ilgili sözlerine cevap verdi. Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin "Bir bilen olsun" yönündeki sözlerine çok sert eleştiriler yöneltmişti. Bahçeli, bugünkü grup toplantısında Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı Türk adaletinin önünde hesap verme korkusuyla rasyonel düşünme kabiliyetini tamamen kaybettiğini öne sürerek, "Demokrasiyi, parlamenter rejimi ve partisinin ateşe atacak ve siyasi ihtiraslarının kurban edecek gaflet yolculuğuna çıkmıştır" dedi.
Bahçeli, kendilerinin meselelerinin AK Parti ve Başbakan'ın siyasi geleceği değil, ülkemizin demokratik rejiminin geleceği olduğuna işaret ederek, "Bu konularda görüşlerimizi açıklamak da Başbakan'ın keyfine iznine tabi değildir. AKP, kendi parti meclis grubuna uyguladığı düşünme ve konuşma yasağı ve sansürüne bizim de uymamız herhalde beklenmelildir" diye konuştu.

En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmak için uyarıda bulunduklarını ifade eden Bahçeli, MHP'nin meclis dışında kalması ile AK parti'nin yükselişi arasında anlamlı bir bağlantı olduğunu ifade etti. MHP'nin 2002 seçimlerinde Meclis dışında kalmasını küresel gelişmelere bağlayan Bahçeli, "MHP'siz siyasetin kurgulandığı bu senaryoda baş aktörün AKP olduğu artık belli olmuştur. Milliyetçilik yüzde 8.3'e inerken, teslimiyetçilik yüzde yüzde 34,3'e yükselmiştir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "Siz kim oluyosunuz?" sorusuna da cevap veren Bahçeli, "Biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz. İlhamını, gücünü ve inancını milletinden olan Türk milliyetçileriyiz. Türkiye sevdamız, Türkiye milleti sevgimizdir. Vatan, bayrak, kardeşlik ortak paydamız, bağımsızlık demokrasi ve hürriyet kavgamızıdır. Biz Çanakkale'de göğüsün siper eden neslin evlatlarıyız" dedi.

Bahçeli, Başbakan ve bakanlar seviyesinde yabancılara yaptığı görüşmelerde gösterilen boyun eğmişlik hali ve dış dayatmaların vicdan sahiplerini isyan ettirecek boyutlara geldiğini savundu. Bahçeli, kapatma davasının açılmasından sonra bu zaafın iyice ortaya çıktığını kaydetti.

CİHAN