kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Finale İspanya Türkiye yakışırdı

Dün İspanya, Almanya arasındaki final maçını izleyen herkes büyük olasılıkla aynı şeyi düşündü: "Bu maçı İspanya'yla Türkiye oynamalıydı."
İspanya, Almanya karşısında müthiş bir futbol oynadı. Aynı şekilde Türkiye de Almanya karşısında çok iyi oynadı ama yenildi. Belki futbola, milyonları bağlayan sır da bu; maçın son dakikasına kadar her an her şeyin olabilmesi...

Özür dilerim
Ama ben o maçı, sadece iyi oynadığımız halde kaybettiğimiz bir maç olarak hatırlamayacağım. Siyasi analist Hüseyin Kocabıyık'ın analizi ve yazımda yaptığım yanlışlarla da hafızamdan silinmeyecek. Ertesi gün yazıyı okuduğumda gözlerime inanamadım. Küçük oğlum Ege'nin ilk golden sonra beni arayıp "Maçın tam 22'nci dakika, 47'nci saniyesinde gol attık" demesine rağmen, sanki o ilk golü Türkiye yemiş gibi yazmışım, üstelik not aldığım halde... Ayrıca 40'ıncı dakikada beraberliğin sağlandığını dile getirmişim. Doğrusu notlarımda o dakikada "bir gol beklentisi ve çılgın bir maç olduğu" tespiti var. Büyük olasılıkla bu da yazıya "gol" olarak yansıdı ve ciddi bir hata ortaya çıktı.
Peki, neden herkesin bildiği bir maçın seyri hakkında bu kadar bariz hata yaptım, ya da yaptık?
Hiçbir makul nedeni yok. Ben bunu maç heyecanına ve analiz üzerine yoğunlaşmama bağlıyorum. Ama elbette okuyucularıma bir özür borcum olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. Hem özür diler, hem de o hatalara dikkat çeken okurlarıma teşekkür ederim.