kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

4 yıl çöpe gitti

ALİ ERDOĞAN
2004'te olimpiyat bronz madalyası alan milli çekiççi Eşref Apak'ın gelişmesi için getirilen Astapkovich, Pekin'e 40 gün kala görevinden ayrıldı. Böylece tam 4 sene de boşa gitti..
Pekin Olimpiyatları'nda madalya umutlarımızdan Eşref Apak, yarışmalara 40 gün kala antrenörsüz kaldı. 2004'teki Atina Olimpiyatları'nda çekiç atmada 79.51'lik derecesi ile bronz madalya alan Apak'ın antrenörü Artun Talay, "Artık benden daha iyisi ile çalışmalı" diyerek görevini bırakmış Atletizm Federasyonu da Belarus antrenör Astapkovich' ile anlaşmıştı. Ancak geride kalan 4 yılda Eşref sürekli geriledi ve beklenen başarılar b ir türlü gelmedi. Ve sonunda ipler de koptu.

KRİZ ÇIKTI
Eşref Apak, Millet Kupası yarışında kendisine, "Git çocuğuna bak" diyen antrenörüne rest çekti. Eşref Apak'ın "Benim gururumla oynayamazsın. Çocuğumu ve ailemi bu işe karıştırma. Hatalarımı söylemek zorundasın. Ancak bunları söylemiyorsun" diye tepki gösterdiği Belarus hoca ile artık çalışmak istememesi de olimpiyatlara 40 gün kala işleri iyice karıştırdı. Federasyon da Apak'ın eski antrenörü Artun Talay'a teklif götürdü ve Pekin'e 40 gün kala Talay görevi devraldı.