kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Itandje'de pürüz var

YAŞAR YALÇIN
Galatasaray’ın İstanbul’a getirdiği Fransız kalecinin transferi, Liverpool’un istediği yüksek bonservis bedeli ve iki menajerinin bulunması nedeniyle bitmiyor. Charles Itandje ise İstanbul’u geziyor..
Transferde hareketli günler yaşayan ve yeni bir kaleci almak için yoğun çaba sarfeden Galatasaray, İstanbul'a getirdiği Charles Itandje'yle görüşmelerinden henüz sonuç alamadı. Yeni teknik direktör Michael Skibbe'nin talebi doğrultusunda Fransız kaleciye imza attırmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, bu transferde iki sorunla karşılaştı. İlki 4 milyon euro bonservis bedeli talep eden Liverpool. Galatasaray ise İngiliz kulübüne teklif ettiği rakamı dün akşam 2 milyon euro'ya kadar yükseltti. Ancak iki taraf ortak bir noktada buluşamadı. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in, Liverpool kulübüyle bir kez daha pazarlık masasına oturmak için İngiltere'ye gittiği öğrenilirken, İngilizlerin bonserviste indirim yapıp yapmayacağı merak konusu.

İSTANBUL'U BEĞENDİ AMA...
İkinci sorun ise Itandje'nin iki menajerinin bulunması ve Galatasaray'dan farklı taleplerde bulunmaları. Bir menajerle anlaşma sağlayan yöneticiler, diğerinin yıllık 1 milyon 800 bin eurodan 3 yıllık sözleşme talip etmesiyle zor durumda kaldı ve transfer çıkmaza girdi. Fransa Ligi'nde Lens forması altında yıldızı parlayan Itandje, Reina'nın yedeği olarak transfer olduğu Liverpool'da fazla şans bulamadı. 26 yaşındaki kalacinin iki gündür bulunduğu İstanbul'u gezdiği, Florya Tesisleri'ni çok beğendiği ve görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını beklediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları