kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altıntop en iyi 23 isimden biri

UEFA, EURO 2008'in en başarılı orta saha oyuncuları arasına Türkiye'den Hamit'i koydu. Turnuvada maç başına 2.48 gol atıldı..
Avrupa Şampiyonası önce gece sona ererken UEFA, turnuvanın en iyi 23 oyuncusunu belirledi. UEFA teknik ekibi tarafından dün açıklanan 23 kişilik kadroda, orta sahada Türkiye'den Hamit Altıntop da karmada yer almayı başardı. Turnuvadan akıllarda kalan bazı rakamlar ve öne çıkan önemli notlar ise şöyle:
* İSPANYA'da Xavi Hernandez, şampiyonanın en iyi futbolcusu seçildi.
* VİLLA 4 golle EURO 2008'nin gol kralı oldu. Gol kralı Villa'nın ardından 3'er golle Semih (Türkiye), Hakan (İsviçre), Pavlyuchenko (Rusya) ve Podolski (Almanya) sıralandı. l31 maçta toplam 77 gol atıldı. Maçı başına 2.48 gol ortalaması yapıldı. 12 golle ilk sırada yer alan İspanya'nın ardından Hollanda ve Almanya 10'ar, Türkiye ise 8 golle şampiyonayı tamamladı.
* HAKEMLER 122 kez sarı kartlarına başvurdu. 3 kez de kırmızı kart çıktı. Türkiye 9 ile en çok gol yiyen ekip olurken 16 sarı kart da görerek zirveye çıktı.
* ŞAMPİYON İspanya toplam 117 şut atarken, 3415 kez pas alışverişi gerçekleştirdi.
* 31 karşılaşmanın oynandığı şampiyonada, toplamda 29 bin 15 kez pas alışverişi gerçekleştirilirken, en çok paslaşma da 1390 ile İspanya- İtalya maçında yapıldı.
* FİNALLERDEKİ
31 mücadelede 892 şut atılırken, Hollanda-Rusya maçında futbolcular rakip kalelere 54 kez şut gönderdi.
* TÜRKİYE'DEN Arda Turan, Nihat Kahveci ve Hamit Altıntop da "Maçın adamı'' istatistiklerinde yer alan isimler oldu.
* İSPANYA'DAN Fabregas ile Hamit Altıntop 3'er asistle ilk sıradaki isimler olmayı başardı.