kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AB çevreleri şaşkın: Kutuplaşma artırılıyor

Yeni Haber
Ergenekon soruşturması çerçevesinde çeşitli sektörlerdeki çok tanınmış kişilerin gözaltına alınması, AB çevrelerinde de şaşkınlık yarattı.

AB diplomatları, konuyu "çok çok hassas" olarak nitelendirirken "Mevcut kutuplaşmayı artıran bir gerilim tırmanışı yaşanıyor ve bu süreç AKP'nin kapatma davası sonuçlanıncaya kadar devam edebilir" dediler.

AB diplomatları, Ergenekon soruşturmasına ilişkin son gelişmeleri çok yakından izliyor. Konuyu "çok çok hassas" olarak nitelendiren diplomatlar "Bunlar çok tanınmış, önde gelen kişiler. Bu da, gelişmeleri çok ilginç ve çok hassas hale getiriyor. Mevcut kutuplaşmayı artıran bir gerilim tırmanışı yaşanıyor ve bu süreç, AKP konusundaki kapatma davası sonuçlanıncaya kadar devam edebilir" yorumunu yaptılar.

Ergenekon soruşturmasına ilişkin "sivil darbe veya hukuk darbesi" gibi eleştiri ve savların ve son gözaltıların zamanlanmasına karşın Ergenekon soruşturmasının "normal hukuki bir soruşturma değil, siyasi olduğunu" söylemenin mümkün olmadığını ifade eden diplomatlar, yargıya güvenmek gerektiğini de ifade ettiler.

AB diplomatları, AKP hakkındaki kapatma davasının "siyasi etkileri" de olan bir dava olduğunu savunmakla birlikte Fransa ve Lüksemburg Dışişleri Bakanlarının son açıklamalarına dikkat çekerek "Kapatma davası iç melese. Sonucu ne olursa olsun Türkiye ile müzakere süreci devam etmeli" dediler.

(ANKA)