kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaz aylarının keyfi taşınabilir barbeküler

Pek çok teknolojik özelliği barındıran taşınabilir barbeküler sağlıklı pişirme özelliğiyle yaz ayları için ideal bir keyif aracı oluyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yaz aylarının keyfi taşınabilir barbeküler
Yaz aylarında tatile çıkamayanların, özellikle hafta sonlarında tercihi barbekü keyfi yapmak oluyor... İşte serin ve gölgelik bir piknik yerinde, bahçede, terasta ya da balkonda gerçekleştirilen barbekü partileri için taşınabilir barbeküler biçilmiş kaftan.

İSTEDİĞİNİZ YERE GİDER
Son yıllarda teknolojinin avantajlarından istifade eden üreticiler, barbekülerin türlü türlü modellerini yaptı. Katlanabilir, tekerlekli, geniş pişirme hazneli ve hatta gazlı modelini bulmak bile mümkün. Üstelik bu barbekülerin sağlıklı pişirme özelliklerinin olması, tüketicilerin tercihinde önemli bir neden oluyor. İşte keyif yapmak için kullanışlı taşınabilir barbekü çeşitleri...

BUNLARA DİKKAT
* Mangalı önceden ısıtın: Mangalın kapağını kapatarak önceden 10-15 dakika ısıtmak, pişirme öncesinde ve sonrasında çok işe yarar. Sıcak, ızgara yiyeceklerin doğru pişmesi için önemli olduğu gibi, ızgaralara yapışan kalıntıların kolay temizlenmesini de sağlar.
* Mangalı temiz tutun: Izgaraları pirinç bir fırça ile temizlemelisiniz. Bu, yiyeceklerin mangala yapışmasını engeller.
* Izgarayı değil pişirdiğiniz ürünü yağlayın: Yağ yapışmayı önler, ayrıca yiyeceklere tat ve koku katar. Pişecek yemekleri hafifçe yağlamak, ızgaraları yağlamaktan daha çok işe yarar.
* Farklı pişirme yöntemlerini öğrenin: Yiyeceklerin kömür ateşinin üzerinde pişmesi nispeten küçük, yumuşak yiyecekler için uygundur. Endirekt pişirme daha büyük, kalın yağlı yiyecekler için tavsiye edilir.
* Hava dolaşımı önemlidir: Kapak kapalı olduğunda da kapağın üstünde ve mangalın altındaki havalandırma yerleri açıkta kalmalı.
Haberin fotoğrafları