kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD Büyükelçisi Wılson: PJAK terörist bir örgüttür

Yeni Haber
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "PJAK'la hiçbir ilişkilerinin olmadığı ve PJAK'ı terörist bir örgüt olarak gördüklerini" söyledi.

Wilson, "Yaratıcı ve Girişimci Gençlik Projesi"nin Limak Ambassadore Otel'de düzenlenen açılışına gelişinde gazetecilerin, New Yorker dergisinde yayımlanan "ABD'nin PJAK'la ilişkisi olduğuna dair iddialara" ilişkin sorusunu yanıtladı.

Büyükelçi Wilson konuyla ilgili olarak, "ABD PJAK'la işbirliği yapmıyor. PJAK'la hiçbir ilişkimiz yok. PJAK'ı terörist bir örgüt olarak görüyoruz" dedi.

"ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİ ÖNEMLİ BİR ADIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyarete ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Wilson, ziyaretin Türk-Irak ilişkileri açısından kuşkusuz olumlu bir adım olduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki diyaloğu teşvik ettiklerini ifade eden Büyükelçi Wilson, "Türkiye, Irak hükümeti ve halkına güçlü ve istikrarlı bir toplum olması için yardım etme konusunda çok önemli ve destekleyici bir rol oynadı. Eminim, Başbakan'ın ziyareti bu yönde atılmış önemli bir
adımı teşkil edecek" diye konuştu.

Wilson, Başbakan'ın ziyareti sırasında Iraklı Kürt liderle görüşebileceğine dair yorumların hatırlatılması üzerine de, "Kürtler de dahil olmak üzere tüm Iraklı gruplarla diyaloğu tabii ki teşvik ediyoruz" dedi.

AA