kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Elektrik zammı Meclis gündeminde

Yeni Haber
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, elektriğe yapılan yüzde 21'lik zam oranının Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Ekici, konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, yarından itibaren (1 Temmuz 2008) konutlarda yüzde 21, sanayide de yüzde 22 oranında zam yapılmasına ilişkin kararın kesinleştiğini belirtti ve Bakan Güler'e şu soruları yöneltti:

"-Ekonomik olarak zaten çok zor koşullarda yaşayan halkımızın elektrik zamlarından kaynaklanan mağduriyetinin önlenmesi için hangi tedbirlerin alınması düşünülmektedir?

-Ülkemizde elektrik enerjisinin sağlanmasında dışa bağımlı ve oldukça pahalı kaynakların kullanılması ve bunun yükünün milletle paylaşılması enerji kaynaklarının yönetimindeki başarısızlığı yansıtmaktadır. Bu başarısızlık bu şekilde devam edemeyeceğine göre ne yapmayı planlamaktasınız?

-Ülkemizde sonsuz, tükenmeyen, temiz ve dışa bağımlı olmayan yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgar potansiyelinin elektrik üretiminde kullanılması için çalışmalar yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu çalışmalar hangi aşamadadır?"

(ANKA)