kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan geldi, bisikletler kayboldu

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya gezisi sırasında kentte çok sayıda bisiklet kayboldu.

Kaybolan bisikletlerin akıbeti bir vatandaşın Başbakanlığa başvurmasıyla ortaya çıktı. Başbakanlığın bisikletlerin ne olduğunu sorması üzerine Konya Belediyesi, bisikletlerin güvenlik gerekçesiyle toplandığı ve Karatay Belediyesi'ne ait bisiklet parkına götürüldüğünü açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın 25 Nisan 2008 tarihinde Konya'da temaslarda bulunduğu sırada ilginç bir olay yaşandı. Erdoğan, partisinin il kadın kolları kongresine katılmak ve Karatay Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yapmak için Konya'ya gittiğinde kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kuş uçurtmayan güvenlik görevlileri Erdoğan'ın tün geçiş güzergahlarını da trafiğe kapattılar. Bu sırada kentin birçok noktasında bulunan bisikletler de kayboldu.

BAŞBAKANLIK DEVREDE

Bisikletlerin sahipleri tüm aramalarına karşın bisikletlerini bulamadılar. Son çare olarak bir vatandaş Başbakanlık İletişim merkezi'ne Başbakan Erdoğan'ın gezisi sırasında tüm bisikletlerin kaybolduğunu daha sonra da bulamadıklarını belirterek yardım istedi.

Bunun üzerine Başbakanlık Konya Belediyesine bir yazı yazarak bisikletlerin akıbetini sordu. Konya Belediyesinden gelen yanıtta şöyle denildi:

"Bahse konu bölgede anılan tarihte uygunsuz olarak park edilen bisikletler, Karatay Belediyesi'ne ait Mevlana Katlı Otoparkı yanında bulunan bisiklet parkına toplanmış olup, talepte bulunduğunuz hususlarda Karatay Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğüne müracaatınız gerekmektedir" denildi. Böylece Konya'da kaybolan bisikletlerin akıbeti de ortaya çıkmış oldu.

(ANKA)