kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başsavcı sözlü açıklama yapacak

Yeni Haber
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin temelli kapatılması istemiyle açılan dava süreci devam ediyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP hakkında açtığı kapatma davasına ilişkin olarak yarın Anayasa Mahkemesi'nde sözlü açıklamalar yapacak.

Başsavcı Yalçınkaya'nın bu kapsamda ek iddianame sunması da bekleniyor. Kapatma davası sonrası AKP'lilerin yaptığı konuşmaların kapatma davasında delil olarak gösterilmesinin beklendiği belirtildi.

3 Temmuz Perşembe günü da AKP, Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunma yapacak. Daha sonra raportör davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Hazırlanan bu rapor Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılacak ve üyeler Başkan Haşim Kılıç'ın belirleyeceği günde toplanacak. Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılması için nitelikli çoğunluğun yani 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekiyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, "Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" iddiasıyla AKP'nin kapatılması istemiyle 14 Mart'ta Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı. AKP hakkındaki kapatma davasının iddianamesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 71 kişi hakkında siyasi yasak istemi bulunuyor.

(ANKA)