kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan dün İstanbul Balat sahilinde piknik yapan vatandaşların arasına katıldı. Bu sırada bir kişi Erdoğan’ın yanına gelerek mangalda pişirdiği etten ikram etti. Ancak Başbakan ikramları geri çevirdi. Fotoğraf: Umut TÜTÜNCÜ

AK Parti sözlü savunmada Ecevit'i 'tanık' gösterecek

AKP, Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davasıyla ilgili sözlü savunmasını 3 Temmuz Perşembe günü yapacak. AKP'nin sözlü savunması genel, kişisel ve belgeli olmak üzere üç bölümden oluşacak. Devlet Bakan Cemil Çiçek, savunmanın genelini, Bekir Bozdağ ise kişisel bölümünü üstlenecek. Başbakan Tayyip Erdoğan ile ilgili iddiaların savunması ile ilgili bölümler esas savunmada olduğu gibi ayrı bir bölüm olarak anlatılacak.

GÜLEN OKULLARI
Sözlü savunmada, ön ve esas savunmaya konulmayan çalışmalar da yer alacak. AKP'nin sözlü savunmasında, Başsavcı'nın "laiklik karşıtı' ve "odak olma' iddiaları, 6 yıllık icraatlar, yapılan reformlar anlatılarak çürütülmeye çalışılacak. Savunmada ön ve esas savunmada olduğu gibi Anayasa, Siyasi Partiler Yasası'nın ilgili maddelerine de atıfta bulunulacak. Sözlü savunmanın belgelerle iddiaların çürütülmeye çalışılacağı bölümünde eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Fethullah Gülen okullarıyla ilgili demeçleri de yer alacak. AKP, Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, yarın Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı sözlü savunmayı da değerlendirecek.