kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

İstanbul Moda, Tekstil ve Hazır Giyim Konferansı

26-27 Haziran'da Lütfi Kırdar'da TGSD ve TTSİS tarafından moda sektörünün birçok farklı noktalarından insanları birleştirmek, fikir alışverişi yapmak gibi birçok önemli amaçla 'İstanbul Moda, Tekstil ve Hazır Giyim Konferansı' düzenlendi. Her şeyden önce kendi adıma şunu söylemek isterim ki; hem couture çalışan hem de hazır giyime yeniden giriş yapmış bir tasarımcı olarak iki günlük konferanslar son derece faydalı bir başlangıç oldu. Birçok sektör için geçerli olduğu gibi moda da sadece tasarım, yaratıcılık ve kültürle sınırlı ve sadece bunlarla ilerleyen, gelişebilen bir sektör değildir. Günümüz teknolojisi, ekonomisi gereği bir sektörün gelişimi için hem yaratıcılık, hem iş stratejileri, ileri vizyonlar, yatırımlar, işbirliktelikleri de gereklidir.

KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZ
Ülkemizin kültürel anlamdaki zenginliğini düşünürsek özellikle moda, sinema, müzik gibi yaratıcılığın ön planda olduğu sektörlerin daha ileri olması gerektiğini, hatta birçok gelişmiş ülkelere göre de daha avantajlı olduğumuzu düşünmüşümdür. Özellikle yabancı meslektaşlarımla olan sohbetlerimde de bu hep konu olmuştur: Ne kadar şanslı bir millet olduğumuz, ne kadar derin ve zengin bir kültüre sahip olduğumuz ama bunu yeterince dışarı yansıtmadığımız, farklı yerlere, noktalara yeterince taşınmıyor olması... Bunların değerini bilmek, ön plana çıkarmak, ülkemizi, insanımız tanıtmak, bu değerleri dünyanın gelişmiş ülkeleriyle aynı kulvarlara taşımak adına stratejilerimizi, girişimlerimizi doğru yapmalı, her yönden ve sabırla çalışmalıyız.

GURURLANDIM
Bu anlamda bir moda tasarımcısı olarak hep bu fikirlerle ilerlemeye çalıştım ve çalışıyorum. Aynı sektörde çalıştığım, bildiklerimizi, yapabildiklerimizi paylaşabileceğim akademik olsun, profesyonel olsun, farklı insanlarla temasa geçmek bana ilerisi için daha da çok ışık tuttu. Ayrı ayrı yaşanan tecrübelerin, çıkarılan sonuçların paylaşılması sektörümüz için doğru adımlar atmamız, planlar yapabilmemiz adına çok önemli. Organizasyonda sektöre farklı açılardan bakarak, farklı konu başlıkları ve konuşmacılarla olabildiğince geniş bir açıdan ele alınması sektörümüzün durumunu ve geleceğinin doğru anlaşılması açısından çok önemliydi. İki gün içerisinde sadece kendi konumla ilgili tanıştığım yeni insanlar, dinlediklerim, ulaştığım kaynaklar, bu organizasyonun daha ilkinde ne derece birleştirici ve yapıcı olduğunun bir göstergesi. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Her geçen sene daha çok katılımın olmasını dilerim. Birlik içinde çalışan insanlarla dolu bir sektörün üyesi olmaktan gurur duydum.