kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan hastalardan Emin Uyuk ile sohbet etti.

'Mamaları kaybolunca feryada başladılar'

Umut TÜTÜNCÜ SABAH
Hastanelerin birleşmesine karşı çıkanlara "Mama kaybolunca feryada başladılar" diyen Erdoğan, yeni tıp fakültesi açılmasına itiraz eden öğretim görevlileri için de "Rahata alışıklar" yorumu yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Mamaları kaybolunca feryada başladılar'
Başbakan Tayyip Erdoğan, kamu ve özel hastanelerin birleşmesine karşı çıkanlara "Mamaları kaybolunca feryada başladılar" diye çatarken, tıp fakültesi sayısının artırılmasına itiraz eden öğretim üyelerini "Rahata alışıklar" diye eleştirdi. Erdoğan dün, eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul Kadıköy'deki Medical Park Göztepe Hastanesi Kompleksi'nin açılışına katıldı. Konuşmasında Türkiye'deki doktor eksikliğine değinen Erdoğan, öğretim üyelerini eleştirdi. "5 yıldır bağırıyoruz, doktor ihtiyacımızın giderilmesi lazım diye. Aldığımız cevap 'Nereden yetiştireceğiz? oluyor" diyen Erdoğan, Almanya'da bir profesöre 26 öğrenci düşmesine karşın Türkiye'de bu oranın 3.8 olduğunu hatırlattı. Başbakan "Arada korkunç bir fark var. Bunu aşmamız gerekiyor. Bir öğretim üyesinin en önemli iftihar vesilesi öğrenci yetiştirmektir. Onun varlık nedeni de odur zaten. Ama ne yazık ki rahata alıştık" dedi. "Tıp fakültesine öğrenci alma noktasında önümüze bariyer koyuyorlar" diyen Erdoğan, "Biz diyoruz ki, devlet hastaneleri var. Bu hastaneleri tıp fakültelerinin emrine verelim. Buralarda süratle doktor yetiştirip, açığımızı kapatalım" diye konuştu.

AYNI ZİHNİYET, AYNI KAFA
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eziyet üreten çarpık yapılaşmayı tek çatı altında topladık. Buna karşı bazı çatlak sesler çıkıyor. Nitekim bu aralar yine aynı zihniyet, aynı kafa yapısı hastanelerin birleşmesine karşı olmaktan dem vuruyor. Niye? Bunlar buradan nemalanan mantıklardı. Artık mama kaybolunca şimdi feryada başladılar. Neymiş, hastanelerin birleşmesi yanlışmış. Biz vatandaş memnunsa, 'durmak yok yola devam' diyoruz."

17 AYDA 14 HASTANE
Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi, kanser, diş ve yanık tedavi olmak üzere 3 hastaneyi barındırıyor. 306 yataklı kompleks, 11 ameliyathaneye sahip. Medical Park Sağlık Grubu son 17 ayda İstanbul, Bursa, Antalya, Gaziantep, Batman, Elazığ, Van, Samsun, İzmir ve Ordu'da toplam 14 hastane açtı. Erdoğan dün hukukçu kurmayları AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile de sözlü savunma için 1 saat süreyle görüştü.