kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kıytırıktan Konsolos"a 3 bin YTL tazminat

Yeni Haber
Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, sanayi dergisi ile Sabah Gazetesi Güney ekinde yazdığı bir yazıda Almanya Fahri Konsolosu ve Akdeniz Türk-Alman İşadamları Derneği Başkanı Teyfik Kısacık'a "Fahri-mahri ve kıytırıktan konsolos" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle 3 bin YTL tazminat ödeyecek.

Yargıtay tarafından onaylanan mahkumiyet kararı, Adana 2.Asliye Hukuk Hakimliği'nce, Kısacık'ın avukatı Ziya Yılmaz'ın açtığı dava neticesinde verildi.

Mahkemenin, Sanayi Odası Başkanı'nı yayın yoluyla hakarete mahkum etme kararına konu olan yazı, oda tarafından çıkartılan Sanayide Adana isimli gazetede ve Sabah Gazetesi'nin Güney Eki'nde yer aldı.

Özgümüş, başkanı olduğu Sanayi Odası'nca yayımlanan gazetedeki yazısında Almanya Fahri Konsolosu olan Tevfik Kısacık hakkında "Fahri mahri kıytırıktan konsolos", "Haddini aşan", "Zayıf insan" gibi ifadeler kullandı. Bunun üzerine Kısacık, Özgümüş'e dava açtı. Yayın yoluyla hakaretten ceza alan Özgümüş temyize gitti. Ancak Yargıtay 4. Hukuk dairesi yerel mahkemenin kararını onadı.

Kısacık, 3 bin YTL'lik tazminat için icra işlemi başlattı Yaklaşık 11 yıl boyunca Adana, Mersin ve Hatay bölgesinin Almanya Federal Cumhuriyeti Fahri konsolosluğu yaptığını ifade eden Kısacık, "İnşallah Özgümüş bundan böyle Adana Sanayi Odası gibi bir kurumun başında olduğunu ve sorumluluğunu daha iyi anlar." dedi.

CİHAN