kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Semih Avrupa'nın en iyi jokeri''

Yeni Haber
Fenerbahçeli futbolcu Mateja Kezman, takım arkadaşı Semih Şentürk'ün Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (A) Milli Takım'da ortaya koyduğu performansı överek, ''Semih Avrupa'nın en iyi jokeri'' dedi.

Sırp futbolcunun FBTV'ye yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayınlandı.

Fenerbahçeli futbolcuların şampiyonadaki performansını değerlendiren Kezman, takım arkadaşlarının milli takıma önemli katkılar yaptığını ifade etti.

Kaleci Volkan'ın başarılı, ancak şanssız olduğunu kaydeden Kezman, ''Aurelio her zamanki gibi istikrarlıydı. Kazım'ın oyununu çok beğendim. Özellikle Almanya maçında sahadaki en iyi isimlerden biriydi. Kendini sürekli geliştiriyor. Onun adına çok seviniyorum. Uğur'un da Almanya karşısında gol atmasına çok sevindim. Semih bir kez daha gösterdi ki, Avrupa'nın en iyi jokeri. Onun gibi bir oyuncu daha önce hiç görmedim. Oyunu her an değiştirebilecek bir futbolcu. Takımda böyle oyuncuların olması önemli'' diye konuştu.

TÜRKİYE HARİKA BİR SONUÇ ELDE ETTİ, GURUR DUYDUM

Türkiye'nin şampiyonadaki performansını da değerlendiren Kezman, geçen sezon Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalması ve ardından da Türkiye'nin şampiyonada elde ettiği başarının ülkeye önemli katkılar sağladığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansı ilginçti. İlk maçlarda iyi oynamadılar ama kazanmayı başardılar. Yarı finalde Almanya karşısında ise harika oynadılar. Bu kez kazanmayı hak ettiler ama kaybettiler. Ama sonuç olarak Türkiye harika bir sonuç elde etti. Gerçekten gurur duydum. Türk futbolunun Avrupa'da böyle temsil edilmesi hepimiz için çok önemli. Artık insanların Türk futbolu hakkındaki düşünceleri değişiyor. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalması ve ardından Türkiye'nin elde ettiği bu başarı, Türk futboluna ve ülkeye önemli katkı sağlıyor.''

TAM OLARAK KENDİMİ YENİLEDİM, YENİ SEZONA HAZIRIM

Kezman, ailesiyle birlikte geçirdiği tatilde kendisini yenilediğini ve yeni sezona hazır olduğunu bildirdi.

Geçten sezon özellikle son 6 ay çok başarılı performans sergilediğini, ikinci yarı attığı 10 golle en çok gol atan futbolculardan birisi olduğunu anlatan Kezman, ''Ne kadar çok gol atabileceğimi de gösterdim. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Özellikle Fenerbahçe taraftarları harika. Onlar hakkında konuşmayı çok seviyorum. Onlardan gördüğüm desteği ve sevgiyi hiç bir yerde yaşamadım. Bu sezonda kaldığım yerden devam etmek ve çok gol atmak istiyorum. Geçen sezon son 6 ay gösterdiğim performansı, bu kez sezon başından itibaren sergilemek istiyorum'' şeklinde konuştu.