kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sivasspor gücüne güç kattı

Yeni Haber
Türkiye'yi UEFA İntertoto Kupası'nda temsil edecek olan Sivasspor, zorlu Avrupa sınavı öncesinde 1'i yabancı 7 futbolcuyla anlaşma sağlayarak gücüne güç kattı.

2007-2008 futbol sezonunu, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73 puanda tamamlamasına rağmen üçlü averaj sistemi gereği lig dördüncüsü olarak Türkiye'yi İntertoto Kupası'nda temsil edecek olan Sivasspor, hem UEFA İntertoto Kupası maçları, hem de yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendiriyor.

İntertoto Kupası'na katılarak 41 yıllık tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek olan Sivasspor, zorlu Avrupa sınavı öncesinde, Romanya'da forma giyen Brezilyalı stoper Fabio Alves Da Silva Bilica ile Türk futbolcular İbrahim Dağaşan, Eyüp Kadri, Faruk Bayar, Murat Yılmaz, Tayfun Emre ve Taylan Eliaçık'ı renklerine bağladı.

Hollanda'daki eski takımı Feyenoord'a dönen Tunuslu savunma oyuncusu Karim Saidi ve Gençlerbirliği ile anlaşan orta saha oyuncusu Yasir Elmacı dışında geçen sezon ki başarılı kadrosunu koruyan kırmızı-beyazlı ekip, yeni transferleriyle gücüne güç kattı.

7 YENİ İSİM

Sivasspor'un Romanya'nın Clusj takımından transfer ettiği 28 yaşındaki Brezilyalı stoper Fabio Alves Da Silva Bilica, Clusj'dan önce Fransa'nın İstres, Almanya'nın Köln, İtalya'nın Venecia, Brescia, Palarmo ve Ancona takımlarında forma giydi. Geçen sezon Romanya'da yılın en iyi stoperi seçildiği bildirilen Bilica'nın, 2 yıllık anlaşma sağladığı kırmızı-beyazlı ekibe tecrübesiyle katkı sağlaması bekleniyor.

Kasımpaşa'dan transfer edilen hem defansif, hem de ofansif özelliği olan 27 yaşındaki Faruk Bayar ise futbol yaşamında Eskişehirspor, İstanbulspor, Gaziantepspor takımlarında da forma giydi. Faruk Bayar'ın, her mevkide oynayabilecek çok yönlü bir futbolcu özelliğinde olduğu belirtiliyor.

GENÇ İSİMLER

Bursaspor'dan transfer edilen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu İbrahim Dağaşan, genellikle orta alanın sağında görev yapıyor. Profesyonelliğe İnegölspor'da geçen ve son 4 sezondur Bursaspor'da forma giyen Dağaşan, çabuk ve teknik bir futbolcu olarak göze çarpıyor.

Sivasspor'un, Trabzonspor'dan transfer ettiği 21 yaşındaki Eyüp Kadri Ataoğlu ise savunmada ve orta alanda görev yapabiliyor. DSİ Karadenizspor'da yetiştikten sonra Trabzonspor'un kadrosuna dahil olan Ataoğlu, geçen sezon Malatyaspor ve Sarıyer'de forma giydi. Ümit Milli Takım'ın da formasını giyen Ataoğlu, gelecek vadeden bir futbolcu olarak nitelendiriliyor.

Sivasspor'un Orhangazi Gençlerbirliği takımından transfer ettiği 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Murat Yılmaz, futbol yaşamında Darıca Gençlerbirliği, İnegölspor ve Bursa Merinosspor'da da forma giydi. Genç oyuncu Murat da ümit vaat eden futbolcular arasında gösteriliyor.
Kahramanmaraşspor'dan transfer edilen 24 yaşındaki golcü oyuncu Taylan Eliaçık ise futbol yaşamında Malatya Tekelspor, Mersin İdmanyurdu, Mardinspor, Erzincanspor ve Mezitlispor'da forma giydi. Genç golcü Taylan, uzun boyu ve hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekiyor. Malatyaspor'dan transfer edilen 19 yaşındaki golcü oyuncu Tayfun Emre ise Malatyaspor'dan ayrıldıktan sonra geçen sezonun devre arasından itibaren Sivasspor ile antrenmanlara çıktı. Teknik direktör Bülent Uygun'un beğenisini toplayan Tayfun Emre, pivot forvet özelliği taşıyor.

İNTERTOTO HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Bu arada, geçen sezon ''3 Büyükler'' ile zirve mücadelesi veren ve Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'na katılma şansını kıl payı kaçıran Sivasspor, UEFA İntertoto Kupası 2. turunda oynayacağı maçların hazırlıklarını İzmit Kartepe'de yaptığı kampta sürdürüyor.

İntertoto Kupası maçları nedeniyle 9 Haziran'da Sivas'taki kulüp tesislerinde sezonu açan ve 23 Haziran'dan itibaren Kartepe'deki Green Park Resort Otel'de çalışmalarını sürdüren kırmızı beyazlı ekip, yeni transferlerinin de katılımıyla hem İntertoto Kupası'na, hem de yeni sezona en iyi şekilde hazırlanıyor. Kartepe'deki kampı 3 Temmuz'da sona erecek olan Sivasspor, İntertoto Kupası 2. ve 3. turundaki rakiplerini eleyerek UEFA Kupası'na 2. ön eleme turundan katılmayı hedefliyor.

AA