kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
F.Bahçe'nin başarılarında önemli rol oynayan Solomon, sarı-lacivertli taraftarların sevgilisiydi.

İşte Solomon gerçeği

VOLKAN ÜSTÜYILDIZ
Dinamo Moskova'ya transferi Blatt'ın gelişiyle bozulan ABD'li oyuncu Solomon, F.Bahçe de kapıları kapatınca ortada kaldı..
Fenerbahçe Ülker'in üst üste iki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan ABD'li oyun kurucu Willie Solomon'un sarı-lacivertli kulüpten, üstelik sözleşmesi sürmesine rağmen ayrılması büyük tepki çekmişti. Ancak Solomon'un hikayesinin perde arkasında ilginç notlar var. Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselmesiyle piyasasını yükselten Solomon, ULEB Cup'ta beklediğini bulamayan Dinamo Moskova'dan sezon bitmeden yıllık 2.5 milyon $'lık bir teklif alır.

OPSİYONU KULLANDI

Ruslar'ın bu teklifini kabul eden Solomon, sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak ayrılma kararını Fenerbahçe'ye de bildirir. Ama Dinamo Moskova'nın Pesiç'i gönderip, David Blatt'ı takımın başına getirmesiyle herşey değişir. Blatt, Solomon'u veto eder, Fenerbahçe de Solomon'nun yerini doldurmak için Marques Green ile anlaşınca işler karışır. İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ile anlaşma noktasına gelen Willie Solomon her ne kadar, "NBA'de şansımı deneyeceğim, olmazsa Fenerbahçe'ye döneceğim" diye haber gönderse de, Green'in menajerlik şirketinin internet sitesinde Fenerbahçe ile anlaştığını açıklaması bu yolun da kapandığını gösterdi.