kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BAŞKAN YARDIMCISI... 1889 yılında kurulan Sosyalist Enternasyonal'in 5 kıtada 159 üyesi bulunuyor. Bunlardan 102'si ulusal parti statüsünde 58'i ise ya iktidarda ya da koalisyon ortaklığı yapıyor. CHP lideri Baykal, Enternasyonal'in 8 Başkan Yardımcısı'ndan biri...

Sosyalist Enternasyonal garanti vermezse gitmem'

Şenol ATEŞ ANKARA
CHP lideri Baykal, Başkan Yardımcısı olduğu Sosyalist Enternasyonal'e rest çekti: Türkiye'deki İslamcı iktidarla temastaki bazı solcu Avrupalı siyasetçiler, CHP'ye ve Türkiye'ye yanlış tavırlar içine girerse gereğini yapacağız '..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 30 Haziran-2 Temmuz arasında Atina'da yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısına gidip gitmeyeceği bilmeceye döndü. Taraflar arası gerilim yükselirken, Baykal, "Sosyalist Enternasyonal'in İslamcı iktidarla işbirliği yapan bazı Avrupalı siyasetçilerin CHP ve Türkiye aleyhine tavır takınmalarına itibar ettiğini, alet olduğunu görürsek tavır koyarız. Böyle olmayacağının garanti edilmesini bekliyoruz" dedi. Sosyalist Enternasyonal'in 8 Başkan Yardımcısı'ndan biri olan Baykal, AKP'nin CHP aleyhine kulis yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

* HAKSIZLIĞA GÖZ YUMMAYIZ: CHP'ye ve Türkiye'ye yapılacak hiçbir haksızlığa göz yummayız. Bu haksızlığı kim yaparsa yapsın.

* İSLAMCI-SOLCU İŞBİRLİĞİ: Yani Sosyalist Enternasyonal'in Türkiye'deki İslamcı bir iktidarın temas kurduğu solcu bazı Avrupalı siyasetçilerle koalisyon oluşturduğu ve bu koalisyonun CHP'ye ve Türkiye ye karşı bir takım yanlış tavırlar içine girdiğini, Sosyalist Enternasyonal'in de buna itibar ettiğini, alet olduğunu gördüğümüz anda gereğini yapacağız.

* HAKSIZLIĞA GÖZ YUMMAYIZ: CHP'ye ve Türkiye'ye yapılacak hiçbir haksızlığa göz yummayız. Bu haksızlığı kim yaparsa yapsın. Onların (Sosyalist Enternasyonal'in) da bunlara alet olduğu izlenimini aldığımız anda biz Enternasyonal karşısında da gerekli üslubumuzu takınırız. Sosyalist Enternasyonal'den, Başkan Papandreu'dan haber bekliyoruz. Gelecek habere göre, tavrımızı belirleyeceğiz.

* GARANTİ BEKLİYORUZ: Bunu bekliyoruz. Böyle bir üslup yoksa, insanların bireysel düşünce ve tavırları olarak kalırsa tamam, düşünce özgürlüğü çerçevesinde herkes kendi istediğini söyler anlayışı ve bunun kabul edilmesi yanlıştır.

* EZİKLİK İÇİNDE DEĞİLİZ: Tavrımız açık. Başımız dik, güvenli bir şekilde dimdik duruyoruz. Olanlar karşısında hiç eziklik içinde değiliz. Görev yapıyoruz. CHP ve Türkiye yi kimsenin köşeye sıkıştırmasına, haksızlık yapmasına izin vermeyiz.